Skip to main content

Καμμένος: Αν υπήρχε ρήξη με την Εκκλησία, θα έριχνα την κυβέρνηση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε τη σημασία που έχει για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η σύνδεση της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό.

Aν η Κυβέρνηση επέμενε κι έλεγε ότι «αγνοούμε την Εκκλησία» και αν άλλαζαν τα πάντα στα θρησκευτικά με την έννοια της αποπομπής της Ορθοδοξίας, «δεν θα στήριζα την Κυβέρνηση», υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και εκπροσώπους τους Ιεράς Συνόδου.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως αυτό το είπε και ευθέως μπροστά στον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.

Μιλώντας στον "Ant1" επεσήμανε ότι η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο έδωσε λύση γιατί μία σύγκρουση της Εκκλησίας με την Πολιτεία θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα.

Για τους ΑΝΕΛ το θέμα της σύνδεσης της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό είναι κάτι που βρίσκεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, είπε.

Σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας είπε ότι «δεν πρόκειται να μειώσουμε ούτε ένα ευρώ».

«Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς σαν Υπουργείο Άμυνας τους πόρους τους έχουμε βρει, αρκεί να βρεθούν οι πόροι και από τα άλλα υπουργεία», τόνισε.

«Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί αν είχε καταπολεμηθεί η διαφθορά» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

«Είμαστε για πρώτη φορά στη διαδικασία να αρχίσουμε να εισπράττουμε από ζημιές που προξένησαν υποθέσεις δωροδοκίας», πρόσθεσε.