Skip to main content

Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να αποκρούσουν κάθε απειλή

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, τόνισε ο υπουργός Άμυνας εγκαινιάζοντας στεγαστικό συγκρότημα για τις ανάγκες στρατιωτικών, στο στρατόπεδο «Νταλίπη».

«Υπερήφανος» για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και το επίπεδο ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, εγκαινιάζοντας στεγαστικό συγκρότημα για τις ανάγκες στρατιωτικών, στο στρατόπεδο «Νταλίπη». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2017 «θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά» από τις προηγούμενες.

«Είμαι υπερήφανος για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Είμαι υπερήφανος για το υψηλό ηθικό, για τον επαγγελματισμό, είμαι υπερήφανος γιατί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε απειλή στην εθνική μας κυριαρχία» τόνισε στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, από μία κρίση που οδήγησε αυτός ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος και ξεκινούν οι μέρες εκείνες που αντί να χαιρετάμε παιδιά που φεύγουν για το εξωτερικό, θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε πίσω όλα εκείνα τα θύματα της κρίσης που δεν άντεξαν να μείνουν στην πατρίδα μας» συνέχισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το να γυρίσει πίσω το χαμόγελο, αλλά και παράλληλα να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τις ένοπλες μας δυνάμεις γιατί χάρη σε αυτές, η Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει μια μεγάλη γεωστρατηγική ισχύ, αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για τη διεθνή κοινότητα για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Κι αυτό το καταφέραμε χάρη στις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις».

«Οι δεσμοί μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας είναι άρρηκτοι» τόνισε ο κ. Καμμένος, απαντώντας στον χαιρετισμό του μητροπολίτη Καλαμαριάς και Ν. Κρήνης Ιουστίνου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό στο νέο διώροφο κτιριακό συγκρότημα των οκτώ διαμερισμάτων και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ακόμη ότι οι δεσμοί της κοινωνίας με τις ένοπλες δυνάμεις, όπως κι εσείς είπατε, είναι άρρηκτοι. Ορθοδοξία, ελληνισμός και ένοπλες δυνάμεις είναι τρεις έννοιες που θα συμπορευτούμε. Και κανείς δεν μπορεί να διαρρήξει αυτές τις σχέσεις».

Ο υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εκκλησία για τη στήριξη της προς τις ένοπλες δυνάμεις «από τον πιο απλό ιερέα στο απομακρυσμένο νησί, που έρχεται στα φυλάκια μας και ευλογεί τους φαντάρους μας, μέχρι τους ιεράρχες, μέχρι τον αρχιεπίσκοπό μας, που πάντα στέκεται δίπλα μας». Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη, την «πρωτεύουσα της μόνης και αληθινής Μακεδονίας», το στεγαστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2015 για να καλυφθούν ανάγκες στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα από τις μετακινήσεις του προσωπικού, βρίσκεται σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, όπως και στα νησιά και στον Έβρο και συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί ενενήντα εννιά νέα σπίτια, που θα φτάσουν τα διακόσια την επόμενη χρονιά. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών και των αξιωματικών, αλλά και των υπαξιωματικών σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Καμμένος.