Skip to main content

Ποινική δίωξη Μπαρμπαρούση και ΧΑ για εσχάτη προδοσία ζητά ο Καμμένος

Ο ΥΠΕΘΑ ζήτησε από τη βουλή να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους.

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Επίσης ζήτησε από τη βουλή να εγκρίνει την «άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους».

Συγκεκριμένα είπε:

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό αδίκημα. Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν την δημοκρατία. δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα. Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και την χώρα. Τέτοιου είδους πράξεις οδήγησαν στην απώλεια εθνικού εδάφους.

Ζητώ την ποινική δίωξη τόσο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση όσο και όλων των βουλευτών της που επικρότησαν τις δηλώσεις του με βάση τα άρθρα 134 και 135 του πρώτου Κεφαλαίου του Συντάγματος για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ζητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι η ποινική δίωξη θα ασκηθεί και με πρωτοβουλία της δικαιοσύνης».