Skip to main content

«Κάνα δυο φωτογραφίες»: Η έκθεση του Δημήτρη Μουγκού για την παρέα του Λεξ στη PhotoBiennale

Παρουσία του δημιουργού αλλά και του δημοφιλούς ράπερ τα εγκαίνια της έκθεσης στο πλαίσιο της φετινής PhotoBiennale

Ένας «ύμνος στη φιλία». Με αυτή τη φράση συμπυκνώνει το νόημα του καλλιτεχνικού του project «Κάνα δυο φωτογραφίες» ο φωτογράφος Δημήτρης Μουγκός, το έργο του οποίου εκτίθεται στο πλαίσιο της φετινής Thessaloniki PhotoBiennale.

Image

Η έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον χώρο The Eye Altering, παρουσία του δημιουργού αλλά και ενός από τους πρωταγωνιστές του έργου του, τον δημοφιλή ράπερ Λεξ.

Image

Από τις βόλτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τις προσωπικές στιγμές στα σπίτια των «πρωταγωνιστών» μέχρι τους χώρους γυρισμάτων των videoclip και τις εκρηκτικές συναυλίες του Λεξ, ο Δημήτρης Μουγκός παρουσιάζει τα βιώματα των αδελφικών του φίλων από το 2014, συνθέτοντας ένα περίπλοκο μωσαϊκό μεταξύ φιλίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Image

Μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, τα στιγμιότυπα μεταμορφώνονται σε ένα αφήγημα, που περικλείει τα συναισθήματα της παρέας στην πάροδο του χρόνου: το γέλιο, την αγωνία, την επιτυχία, τη συντροφικότητα. Η ματιά του δεν παραλείπει φυσικά να αναδείξει την ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα χάους, πάθους, έκφρασης και δημιουργίας που αναδύονται από τους κοινωνούς της απλής αλλά βαθυστόχαστης καταγραφής της καθημερινότητας, όπως αυτή αποτυπώνεται στους στίχους του Λεξ: τις χιλιάδες κόσμου που σπεύδουν στις συναυλίες του.

Image

Τα σκάρτα φύλλα από τη διαδικασία της εκτύπωσης του λευκώματος «Κάνα δυο φωτογραφίες», προσωπικά αντικείμενα της αδελφικής παρέας αλλά και πυρσοί που κάηκαν στις πολυπληθείς συναυλίες του ράπερ, ολοκληρώνουν τον χώρο της έκθεσης, σε μία αντισυμβατική έκφραση της διάταξης του φωτογραφικού περιβάλλοντος.

Image

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου 2023 και οι ώρες λειτουργίας είναι:

Τετάρτη: 11:00-15:00

Πέμπτη και Παρασκευή: 17:00-21:00

Σάββατο: 11:00-15:00