Skip to main content

Καραμανλής στη Βενιζέλου: Δεν θα εγκανιάσουμε μουσαμάδες, αλλά Μετρό

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται ο «περιβόητος» σταθμός Βενιζέλου αλλά δεν έχουν καν ολοκληρωθεί οι μελέτες.

Βέλη κατά της προηγούμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υπουργός Yποδομών και Mεταφορών, Κώστας Καραμανλής από τον σταθμό Βενιζέλου τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.

Μετά την ενημέρωση που έλαβε διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται ο «περιβόητος» σταθμός Βενιζέλου αλλά δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη για να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Ο ίδιος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν μίλησε με ειλικρίνεια. «Αυτό που είδαμε δυστυχώς από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα και φτηνή επιθεώρηση», τόνισε.

«Το Μετρό έχει περάσει από χίλια κύματα, έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το Μετρό έχει στοιχίσει πολλά χρήματα. Πρωταρχικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα. Εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, θα εγκαινιάσουμε Μετρό»

Στη βάση αυτή, ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο για την επιτάχυνση των εργασιών από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο κ. Καραμανλής, με τη συνοδεία του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και του γγ Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη επισκέφτηκε τον σταθμό Αγίας Σοφίας όπου κατέβηκε στις σήραγγες, στα 30 μέτρα κάτω από το έδαφος, ώστε να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.