Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
x

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε «τραγικό λάθος το ότι στο σταθμό Βενιζέλου δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

«Το να μιλάει ο Τσίπρας για μεγαλοεργολάβους, είναι τραγικό», σχολίασε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», χαρακτηρίζοντας ως «γεφύρι της Άρτας» την ιστορία με το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Οι καθυστερήσεις του μετρό στη Θεσσαλονίκη είχαν να κάνουν ότι σταμάτησαν και λόγω προσφυγών στο ΣτΕ και για τον σταθμό Βενιζέλου», διευκρίνισε, για να παραδεχθεί πως «επί ΣΥΡΙΖΑ, το μετρό -εκτός του σταθμού Βενιζέλου- προχώρησε σημαντικά».

Χαρακτήρισε «τραγικό λάθος το ότι στο σταθμό Βενιζέλου δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

«Πρέπει σε κάποια φάση να μπορέσουμε να συνδυάσουμε και το μετρό και τα αρχαία», είπε τέλος ο Υπουργός Μεταφορών ξεκαθαρίζοντας πως με τη λύση που προκρίνει η κυβέρνηση «όχι μόνο δε θα δώσουμε περισσότερα λεφτά στους εργολάβους, αλλά θα στοιχίσει 30 εκατ. ευρώ λιγότερα».

Ερωτηθείς για το φόρο στα καύσιμα τόνισε ότι «έχουμε ήδη προβεί σε πολλές μειώσεις φόρων». «‘Όταν μειώνεις τη φορολογία, δίνεις έσοδα στο Κράτος. Αυτή είναι η πολιτική μας», συμπλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για «μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή. «Είμαστε στην Ευρώπη, αλλά επηρεαζόμαστε από αυτές», σημείωσε και τόνισε ότι «οι μειώσεις των φόρων πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Ο Υπουργός Μεταφορών απαντώντας στο αν θα υπάρξει αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, υπογράμμισε ότι «η μεσαία τάξη χρειάζεται ανόρθωση», αφού «χωρίς μεσαία τάξη δεν είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, δεν είμαστε δημοκρατική χώρα».

«Αν δεν κάνουμε κάτι, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν το 2021»

«Θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι», διαβεβαίωσε ο Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ωστόσο ότι, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους με τους ρύπους».

«Έχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων», σημείωσε ανακοινώνοντας πως η λύση που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας πως «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη του 2021».


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ