Skip to main content

Καραθανασόπουλος: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επένδυση για να ενισχυθεί περισσότερο η δυναμική του εργατικού κινήματος

Ο βουλευτής κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ «δεν θα δείξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση»

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επένδυση για να ενισχυθεί περισσότερο η δυναμική του εργατικού - λαϊκού κινήματος», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην ΕΡΤ1. Σημείωσε ότι «οι μεγάλες συγκεντρώσεις του προηγούμενου διαστήματος στη χώρα μας, αλλά και πριν λίγες ημέρες σε Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας για τους λαούς».

Κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ «δεν θα δείξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση της επόμενης ημέρας, γιατί δεν δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη βαριά ταξική πολιτική που έχουν εφαρμόσει, επιδεινώνοντας τη θέση των λαϊκών στρωμάτων». Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπενθύμισε ενδεικτικά ότι «το ΕΚΑΣ καταργήθηκε με το 3ο μνημόνιο που το ψήφισαν μαζί αυτά τα κόμματα, όλοι τους ως κυβέρνηση έκλεισαν νοσοκομεία, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνδιαμόρφωσαν επί της ουσίας τον λεγόμενο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «είναι δεδομένο πως η πολιτική της επόμενης κυβέρνησης θα είναι βαθιά αντιλαϊκή, καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο ομονοούν, συνοδεύεται από πανευρωπαϊκό μνημόνιο δεσμεύσεων». Επίσης, επισήμανε ότι «τα κόμματα αυτά δεσμεύονται από τις στρατηγικές επιλογές του ΝΑΤΟ», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έγινε πολεμικό ορμητήριο επί ΣΥΡΙΖΑ, με νέες στρατιωτικές βάσεις και στη συνέχεια η ΝΔ απογείωσε τη συνεργασία με τους Αμερικανούς».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «ή ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση οποιασδήποτε σύνθεσης ή ισχυρό αντίπαλο δέος, με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό τον λαό». Ακόμα αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, σημειώνοντας ότι «δεν γίνεται να μη συζητιούνται τα αίτιά του, που είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που ξεσπιτώνουν τους λαούς και στη συνέχεια η πολιτική της ΕΕ, με τη Συνθήκη του Δουβλίνου και την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, που μετατρέπουν τις θάλασσες σε τάφους και τα ελληνικά νησιά σε αποθήκες ψυχών».

Ταυτόχρονα έθιξε τις συνθήκες ζωής των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα, «όπου οι άνθρωποι ζουν σαν ποντίκια στα φραουλοχώραφα της "συμφοράς"». Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «πρέπει να πάμε αντίθετα σε αυτές τις πολιτικές, με παροχή ασύλου και δυνατότητα στους ανθρώπους αυτούς να πάνε στις χώρες προορισμού τους, με άδειες παραμονής και δουλειές με δικαιώματα».