Skip to main content

Καρατζιούλα: Το new entry του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Ημαθίας

Η περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα δηλώνει ότι έκλεισε ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης και στοχεύει τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Πλώρη για τη Βουλή αναμένεται να βάλει η περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα, που πληροφορίες τη φέρουν ως ένα από τα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου Ημαθίας της ΝΔ.

Η κ. Καρατζιούλα φέρεται να έχει κλειδώσει την υποψηφιότητα, όπως πληροφορούμαστε, ενώ η ίδια σημειώνει ότι ο κύκλος της Αυτοδιοίκησης, έπειτα από δέκα χρόνια, έχει κλείσει.

Η κ. Καρατζιούλα, φυσικοθεραπεύτρια στο επάγγελμα, μίλησε στη Voria.gr για τα σχέδιά της, δίνοντας μάλιστα και το πρώτο της πολιτικό στίγμα εν όψει των βουλευτικών εκλογών.

Ολοκληρώνετε έναν κύκλο εργασιών στην Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα. Τι αποκομίσατε;

-Ίσως λόγω του τεράστιου μεγέθους των επτά νομών, το έργο που έχει γίνει δεν δείχνει σε όλο του το πλάτος και αυτό αδικεί την περιφέρεια. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στη θέση του περιφερειάρχη. Έχει ικανότητες σύνθεσης απόψεων, διαχείρισης προσωπικού καλώς εννοούμενη, το απαιτούμενο πολιτικό βάρος να «επιβάλει» πολιτικές «μέσα και έξω». Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι έκανα καλούς φίλους. Ίσως ακούγεται κάπως, αλλά η πολιτική έπεται των προσώπων ή καλύτερα απαιτεί τους καλύτερους και εγώ στο συμβούλιο αυτό βρήκα πολιτικές προσωπικότητες με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Κυκλοφορεί ευρύτατα ότι εγκαταλείπετε την Περιφέρεια για μια θέση στο κοινοβούλιο. Ένα σχόλιο;

-Έχω πέραν της δεκαετίας που ασχολούμαι με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού. Πλέον νομίζω ότι ήλθε η ώρα της αντικατάστασης. Νομίζω ότι με την εμπειρία που έχω αποκτήσει θα είμαι χρήσιμη στο επόμενο επίπεδο, εάν και εφόσον φυσικά ο πολιτικός φορέας που ανήκω, η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με συμπεριλάβουν στις επιλογές τους. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία, όμως διαθέτω την κοινή λογική, πείσμα στην ολοκλήρωση έργου και επιμονή. Πιστεύω ότι θα είμαι χρήσιμη για τον πολιτικό φορέα, κύρια όμως για τον τόπο με την ευρύτερη έννοια και για την ιδιαίτερη πατρίδα μου ειδικότερα.

Ποιο στοιχείο θεωρείτε διακριτό στον κ. Μητσοτάκη;

-Είναι νομίζω από όλους παραδεκτό ότι η πρόταση που έχει προς υλοποίηση η Νέα Δημοκρατία και που εν πολλοίς αποτελεί την πολιτική θεώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μικρές προσθαφαιρέσεις, έχει το στοιχείο της λογικής, του ρεαλισμού και της καθαρότητας. Η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού από αστείες πολιτικές λογικές περί σχισίματος μνημονίων και άλλων τέτοιων φαιδρών... Ευτυχώς την τελευταία στιγμή αναθεώρησαν... Τούτη την ώρα τα βασικά χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη τον καθιστούν απαραίτητο, όσο και αν ακούγεται αμετροεπές. Σκεφτείτε το και ας το συνυπολογίσουν και αυτοί που δεν είναι «φίλα προσκείμενοι»... Είναι γεγονός.

Μιλήσατε για «κοινή λογική». Ένα παράδειγμα;

- Το «πανεπιστημιακό άσυλο». Άσυλο σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Δοκιμάστε να πάτε σε αίθουσα Πανεπιστημίου και να μιλήσετε για θέμα που δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης των «προοδευτικών»... Απαγορεύεται η ομιλία... Επιτρέπεται η παραβατικότητα, η διακίνηση ναρκωτικών από ότι ακούγεται, ο εκφοβισμός των μη αρεστών στους «προοδευτικούς», η έμμεση εκβίαση «προσαρμογής» του επιστημονικού προσωπικού. Με συγχωρείτε αλλά αυτό, μόνο ελεύθερη διακίνηση ιδεών δε είναι. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που μηρυκάζουν τα περί ασύλου αγνοώντας την πραγματικότητα. Αυτό θα αλλάξει.