Skip to main content

Καρυστιανού από Βρυξέλλες: Τα Τέμπη δεν ήταν δυστύχημα, αλλά ένα κρατικό έγκλημα

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Το παρών στην εκδήλωση της Ευρωβουλής «Τέμπη: Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου», την οποία διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κώστας Αρβανίτης, έδωσε η Μαρία Καρυστιανού, η οποία συγκλόνισε με την ομιλία της.

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ενώ έγινε αναφορά και στο καταδικαστικό ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου.

Η Μαρία Καρυστιανού κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, τόνισε «Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε η φωνή των παιδιών μας. Είναι σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου».

«Δεν μιλώ κομματικά, δεν έχω κάποιο όφελος. Θα έδινα τα πάντα, ώστε να μην ήμουν εδώ για να μιλήσω για όλα αυτά. Παραμένω περήφανη για τους προγόνους μου, αλλά και για όλους τους Έλληνες που η ψυχή τους σήμερα είναι εδώ. Μιλάω ως ενεργός πολίτης, διότι μας ενδιαφέρει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σκότωσαν τα παιδιά μας. Μας ενδιαφέρει να ζούμε σε ένα Κράτος Δικαίου και η κατάργηση της πολιτικής ασυλίας. Μας ενδιαφέρει η αδέσμευτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Μας ενδιαφέρει η ελευθερία του Τύπου, ώστε να βγαίνουν όλα στα φως. Προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία στα Τέμπη. Φτιάξαμε ένα ψήφισμα μόνοι μας, ώστε να καταργηθεί η ασυλία των πολιτικών όταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες».

Αναφερόμενη στη χθεσινή Εξεταστική για τα Τέμπη και τα όσα κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής, η κα Καρυστιανού, δήλωσε πως «κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο».

«Ο πρώην υπουργός γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον. Τόλμησε να αναφερθεί σε εμάς, λέγοντας ότι ο πόνος μας θα έπρεπε να είναι βουβός, ώστε να ακούγεται μόνο η δική του φωνή. Κ. Καραμανλή, ακούγοντας σας, σκέφτηκα τι λυπηρό οι νομοθέτες δεν μερίμνησαν για ανθρώπους σαν εσάς δεν μπόρεσαν να φανταστούν το μέγεθος της αναξιοπρέπειας για ανθρώπους σαν κι εσάς. Πλέον είστε μια μειοψηφία, εσείς και οι υποστηρικτές σας. Η κοινωνία οραματίζεται τη δικαιοσύνη και την ταφή όσων εκπροσωπείτε».