Skip to main content

Καστρίτης: Είπαμε πως σήμερα αρνούμαστε να χάσουμε

«Ελπίζω το σημερινό αποτέλεσμα να είναι η αρχή αντίστοιχων εμφανίσεων αρχικά και περισσότερων νικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς του Άρη.

Ο Γιάννης Καστρίτης συνεχάρη τους παίκτες του Άρη για τη νίκη επί του Προμηθέα και αποκάλυψε πως το τελευταίο πράγμα που ειπώθηκε στα αποδυτήρια ήταν πως σήμερα αρνούνται όλοι να χάσουν.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» επεσήμανε: «Νομίζω ότι ζήσαμε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι. Εμείς έτσι το βιώσαμε στην ομάδα. Όλοι γνωρίζαμε την κατάσταση, στην οποία βρισκόμασταν, με βάση τα αποτελέσματα και όχι απαραίτητα της κακής, αλλά περίεργης για το timing της περιόδου, ψυχολογίας. Πριν μπούμε να παίξουμε, είπαμε ότι σήμερα αρνούμαστε να χάσουμε. Αυτή θεωρώ είναι και η εικόνα του παιχνιδιού. Όσα διαστήματα κι αν είχαμε, όσες φορές κι αν προηγήθηκε και με ικανές διαφορές ο Προμηθέας, τα παιδιά μας ήταν εκεί, έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να κερδίσουν και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Παρότι ο αριθμός των ριμπάουντ και ειδικά των επιθετικών δείχνει ότι ο Προμηθέας ήταν καλύτερος από εμάς, στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού θεωρώ ότι είχαμε την κυριαρχία σε αυτόν τον τομέα. Κερδίσαμε κυρίως με τον Κάιζερ πολλά επιθετικά ριμπάουντ, που μας έδωσαν λύσεις και αντιστοίχως ελέγξαμε και τα αμυντικά μας ριμπάουντ, μετά από άστοχες επιθέσεις του Προμηθέα. Ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη του παιχνιδιού, όπως και το ότι συγκριτικά με άλλους αγώνες καταφέραμε και μειώσαμε τα λάθη μας.

Η αλήθεια είναι ότι είναι μια πάρα πάρα πολύ σημαντική η νίκη για μας, τη θέλαμε πάρα πολύ. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε και πάλι παιχνίδι την Τετάρτη, όποτε όσο μπορούμε να διατηρήσουμε την έντασή μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά, για να είμαστε έτοιμοι και να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε και στο επόμενο παιχνίδι τη νίκη. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Προμηθέα και να τους συγχαρώ για την πορεία στην Ευρώπη και την εικόνα που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Για την τελευταία άμυνα του Σλαφτσάκη, είπε: «Το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε ήταν αν θα κάνουμε φάουλ ή αν θα παίξουμε άμυνα. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα, τακτικά βάλαμε στο παιχνίδι έναν ακόμη ικανότατο αμυντικό στην πεντάδα, ο οποίος ήταν ο Διαμαντής. Δεν ξέραμε ποιος παίκτης του Προμηθέα θα πάρει την επίθεση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι εστιασμένα βάλαμε τον Διαμαντή για να παίξει την τελευταία άμυνα, αλλά όπως και να έχει θέλαμε μια αμυντική πεντάδα για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι είμαστε ικανοί αμυντικοί στο ένας με έναν. Ήταν ο Διαμαντής εκεί, έπαιξε εκπληκτική άμυνα και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για το αν επανήλθε η ηρεμία στην ομάδα με βάση τη βαθμολογία, ανέφερε: «Τα άλλα αποτελέσματα δεν βοηθούν στο να έρθει η ηρεμία. Από την άλλη εμείς είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις καθημερινά, χωρίς να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ τι κάνουν οι αντίπαλοι. Το σημαντικότερο για εμάς είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αν με ρωτάτε θα προτιμούσα να μην επανέλθει η ηρεμία. Μας έκανε σίγουρα κακό ο ένας μήνας διακοπής του πρωταθλήματος και η ηρεμία. Δεν το λέω με την κακή έννοια. Κανένας δεν εφησύχασε. Όπως και να το κάνουμε οι αθλητές δεν είναι ρομπότ, έχουν συναισθήματα και όταν είσαι σε μια ομάδα με τόση πίεση και σε τόσο δύσκολη χρονιά, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να θέλεις να βγάλεις από μέσα σου αυτή την πίεση. Για δυο-τρεις βδομάδες δουλεύουμε καλά. Φαίνεται η ομάδα να ανεβαίνει σταδιακά. Ελπίζω το σημερινό αποτέλεσμα να είναι η αρχή αντίστοιχων εμφανίσεων αρχικά και περισσότερων νικών».