Skip to main content

Υπόθεση Βέροια-Άρης: Ποινή φυλάκισης για πλημμελήματα στον Καρυπίδη, αθώος για κακούργημα

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης καταδικάστηκε για παράνομη είσοδο στο γήπεδο και απειλές σε αθλητική εγκατάσταση κατά τη διάρκεια αγώνα Βέροια-Άρης

Αθώο για το αδίκημα της παρέμβασης για επηρεασμό αγώνα για στοιχηματικούς λόγους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος, παράλληλα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ότι μπήκε παράνομα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα με τη Βέροια τον Ιανουάριο του 2018 και εκτόξευσε απειλές.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απειλές σε αθλητική εγκατάσταση κατά τη διάρκεια αγώνα αλλά και παράνομη βία επειδή μπήκε στο γήπεδο διαταράσσοντας την εξέλιξη του αγώνα.

Οι δύο πράξεις αφορούν σε πλημμελήματα ενώ ο ίδιος αθωώθηκε για το κακούργημα της κατ’ εξακολούθηση παρέμβασης επηρεασμό αγώνα για στοιχηματικούς λόγους, καθώς όπως απεφάνθη το δικαστήριο, δεν προέκυψε ότι τέλεσε τη συγκεκριμένη πράξη.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν παρέστη στη δική και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Η αναμέτρηση μεταξύ Βέροιας και Άρη το 2018 έληξε 1-0 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

Επεισοδιακός ήταν όμως ο απόηχος της αναμέτρησης καθώς σε μεταγενέστερο χρόνο ακολούθησαν δημόσιες καταγγελίες περί στημένου αγώνα, ενώ για την υπόθεση παρενέβη και εισαγγελέας, ζητώντας να γίνει έρευνα.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από δημόσιες καταγγελίες στις οποίες προέβη ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης, για «στημένα» ματς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα (δεύτερο τη τάξει). Με βάση τις καταγγελίες διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε στο επίκεντρο η επίδικη αναμέτρηση ανάμεσα στη Βέροια και τον Άρη (έληξε με επικράτηση 1-0 της φιλοξενούμενης ομάδας).