Skip to main content

Καταδίωξη λαθροδιακινητή στην Εγνατία - Στοίβαξε σε βαν 26 μετανάστες

Μπήκε σε αγροτικό δρόμο, όπου το όχημά του ακινητοποιήθηκε, και τράπηκε σε φυγή πεζός, αλλά τελικά συνελήφθη - Βρήκαν άλλους 12 σε αποθήκη!

Στη σύλληψη ενός 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών, προχώρησαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην Εγνατία οδό, (ύψος Ασπροβάλτας), ο 21χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου βαν, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια κινήθηκε σε αγροτικό δρόμο της Ασπροβάλτας, όπου το όχημα που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε και τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση.

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εντοπίστηκαν 26 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα από περιοχή του Έβρου, και κατέβαλαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη. Τα ποσά αυτά έφταναν τα 2.000 ευρώ κατ' άτομο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη ένα ακόμη άτομο μετά από έρευνα - Βρήκαν αποθήκη με 12 ακόμα μετανάστες

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης έπειτα από τη σύλληψη του 21χρονου, προέκυψε η εμπλοκή ενός ακόμη συνεργού (49χρονος ημεδαπός) ως ηθικού αυτουργού στην εν λόγω μεταφορά ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί θα αποβιβάζονταν σε αποθήκη στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης η οποία εντοπίστηκε και στο εσωτερικό της βρέθηκαν ακόμη 12 παράτυποι μετανάστες.

Φωτογραφία αρχείου