Skip to main content

Καταρρέει η Εγνατία οδός στη Βόλβη

Με κατάρρευση κινδυνεύει η Εγνατία Οδός στο τμήμα από Ασπροβάλτα και Μοναστήρι μέχρι τον Προφήτη, σε περίπτωση νέας νεροποντής, όπως τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Με κατάρρευση κινδυνεύει η Εγνατία Οδός στο τμήμα από Ασπροβάλτα και Μοναστήρι μέχρι τον Προφήτη, σε περίπτωση νέας νεροποντής, όπως τόνισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Παράλληλα, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στον Κρανιόλακα, πάνω από τη λίμνη Βόλβη, όπου έχει βουλώσει με φερτά υλικά ο αγωγός που βρίσκεται κάτω από την Εγνατία.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλαμάτη έργα θα πρέπει να γίνουν τόσο στη βόρεια περιοχή της λίμνης όσο και στη νότια πλευρά, από το Στίβο και το Νικομηδινό μέχρι τη Μάδυτο και τη Ρεντίνα, που δεν επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και στην ορεινή Αρέθουσα.

«Η ίδια η Εγνατία θα κινδυνεύσει με κατάρρευση με μια νέα νεροποντή, αν δεν καθαριστεί το σημείο με ειδικό μηχάνημα. Αυτή είναι η εικόνα που εγώ αποκόμισα και που βλέπει όποιος περάσει από εκεί, χωρίς να έχω αυτή τη στιγμή επιστημονικά τεκμήρια στα χέρια μου», σημείωσε ο δήμαρχος.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό των υπηρεσιών έσπευσαν στην περιοχή και συμμετείχαν στη διάνοιξη των ρεμάτων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία των εργασιών αποκατάστασης, ύστερα από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και για την ΕΔΕ που έχει δρομολογηθεί για τη διερεύνηση των αιτιών και ευθυνών για την κατάρρευση τμήματος  της γέφυρας στο Μελισσουργό.

Τέλος ενημέρωσε το σώμα ότι από την επόμενη ημέρα της καταστροφής, βρίσκονται επί τόπου οι επιτροπές που κάνουν την καταγραφή τόσο των ιδιωτικών ζημιών, όσο και των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές.

Ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση ενημέρωσε για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα στο δήμο Βόλβης, τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τόνισε δε την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.