Skip to main content

Καταρρέει το κατηγορητήριο στη δίκη Μπελέρη - Δεν είχαμε καμία συναλλαγή, λένε οι μάρτυρες που εμφανίζονται στο βίντεο της σύλληψης

Ο πολίτης που εμφανίζονταν στο βίντεο την ώρα της σύλληψης του Φ.Μπελέρη να συνομιλεί μαζι του, κατέθεσε ότι έχει κατάστημα εκεί και δεν υπήρχε καμιά συναλλαγή μαζί του

Με το κατηγορητήριο εναντίον του Φρέντι Μπελέρη να αποδεικνύεται καθημερινά κουρελόχαρτο, η αλβανική κυβέρνηση επιμένει στην συνέχιση της Δίκης μην αφήνοντας πλέον αμφιβολίες ότι στόχος είναι η καταδίκη με κάθε τρόπο του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας ώστε να εκπέσει του αξιώματος του και έτσι να ακυρωθούν οι εκλογές στην Χειμάρρα.

Μπελέρης: Η δίκη είναι στημένη κακόγουστα

Στην συνεδρίαση του Δικαστηρίου συνέχισε να αποκαλύπτεται η σκευωρία με την κατάρρευση σημαντικών στοιχείων του κατηγορητηρίου και το Δικαστήριο όρισε νέα συνεδρίαση για τις 10 Ιανουαρίου, με τον Φ.Μπελέρη να παραμένει στην φυλακή, τον ηττημένο στις εκλογές Γ.Γκόρο να συνεχίζει να ασκεί καθήκοντα Δημάρχου και τον κ.Ράμα να προσπαθεί να κατευθύνει τις μεθοδεύσεις.

Η μαρτυρία Αλβανού δημοσιογράφου στο δικαστήριο αποκαλύπτει ίσως για ποιον λόγο ο μάρτυρας κατηγορίας Αβντίλ Ράμα (απλή συνεπωνυμία με τον Αλβανό Πρωθυπουργό) και αδελφός του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Αρζέν Ράμα, δεν προσήλθε στο δικαστήριο.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε συνέντευξη που πήρε από τον μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε στην κάμερα ότι ουδέποτε είχε προσφερθεί κάποιο αντάλλαγμα για να ψηφίσουν τον Φ.Μπελέρη και η μόνη σχέση με τον εκλεγμένο δήμαρχο ήταν ότι «πήγαιναν ψάρια στο μαγαζί του».

Μάλιστα ο δημοσιογράφος κατέθεσε πως του είχε εκμυστηρευθεί ότι ενέπλεξαν τον αδελφό του. Προφανώς ο φόβος των αρχών ότι θα προβεί σε τέτοια κατάθεση ο αδελφός του βασικού μάρτυρα κατηγορίας είναι ο λόγος που δεν εχει εμφανισθεί στην ακροαματική διαδικασία παρά την υποτιθέμενη εντολή του δικαστηρίου.

Όμως στην ακροαματική διαδικασία παρουσιάστηκε από την κατηγορούσα Αρχη και μια φωτογραφία που εμφάνιζε υποτίθεται τον Φ.Μπελέρη να συνομιλεί με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Αρσέν Ράμα (ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι χρηματίζονταν από τα μυστικά κονδύλια της Αστυνομιας)

Οι δικηγόροι του Φ.Μπελερη παρουσίασαν ως μάρτυρες δυο πολίτες της Χειμάρρας, οι οποίοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι είναι αυτοί που συνομιλούσαν με τον Φ. Μπελερη και μάλιστα ο ένας φορούσε και τα ίδια ρούχα με τα οποία εμφανίζονταν στην φωτογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο πολίτης που εμφανίζονταν στο βίντεο την ώρα της σύλληψης του Φ.Μπελέρη να συνομιλεί μαζι του, κατέθεσε ότι έχει κατάστημα εκεί και δεν υπήρχε καμιά συναλλαγή μαζί του, δήλωση που οδηγεί σε κατάρρευση και τον ισχυρισμό για «επ αυτοφώρω» σύλληψη.

Πηγή: protothema