Skip to main content

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε πάνω μας», λέει αυτόπτης μάρτυρας (φωτο+video)

Στη γέφυρα συγκεντρώθηκαν πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας

«Σκοτωθήκανε. Ήμουν κι εγώ από κάτω, εγώ κι ο αδερφός μου. Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα κι έπεσε η γέφυρα επάνω μας», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή που κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή Μποζαΐτικα, στην Πάτρα.

Διαβάστε: Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες και εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα (videos)

«Γλύτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία», λέει ο άνδρας, που είχε μάλιστα τραυματιστεί, και υποστηρίζει ότι υπάρχουν νεκροί κάτω στα συντρίμμια.

Στο σημείο της γέφυρας που κατέρρευσε, στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού, κοντά στα Μποζαΐτικα, σε οικισμό Ρομά, γίνονται εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Στη γέφυρα συγκεντρώθηκαν πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμησε από τη ζέστη. 

Διακοπή της κυκλοφορίας προς Αθήνα

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκάδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Το EKAB, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανασύρθηκαν ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Στον τόπο της τραγωδίας, έχουν μεταβεί ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: