Skip to main content

Νοτοπούλου: Ιστορική ευθύνη η προοδευτική παράταξη στην πόλη

Συνέλευση της παράταξης της Κατερίνας Νοτοπούλου πραγματοποιείται από το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για οργανωτικά θέματα.

Καταστατικό και θεσμική οργάνωση αποκτά σήμερα η δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Μαζί - Ανοιχτή Πόλη».

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης τα στελέχη, μέλη και φίλοι της παράταξης συμμετέχουν από το πρωί στη συνέλευση, από την οποία θα προκύψει Όχι μόνο το νέο καταστατικό, αλλά τρεις επιτροπές, η Συντονιστική, η Εξελεγκτική και η Δεοντολογίας.

Σε δηλώσεις της η κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για «ιστορική ευθύνη» που αναλαμβάνουν όλοι στην παράταξη, ώστε να την καταστήσουν τη μεγάλη παράταξη που θα εκπροσωπεί στην πόλη τον προοδευτικό κόσμο.

Η κ. Νοτοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Τώρα που η φούσκα του προοδευτικού δημάρχου έχει ξεφουσκώσει από τις πρώτες μέρες, δική μας ευθύνη είναι να οργανώσουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και να υπερασπιστούμε στην πράξη την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Τεκμηριωμένα με προγραμματικές θέσεις, δημιουργική αντιπολίτευση, με δημοκρατικές διαδικασίες από τα όργανα μας. Απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης που θέλουν Δημοκρατία, εξωστρέφεια, που θέλουν την πόλη κόμβο καινοτομίας και ανάπτυξης».

Η κ. Νοτοπούλου άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή με βάση τα πεπραγμένα των πρώτων μηνών. Είπε ότι η διοίκηση Ζέρβα δεν έκανε καλή αρχή και πως παρά τη δική της συναινετική λειτουργία στο δημοτικό συμβούλιο ακόμη περιμένει συγκεκριμένο σχέδιο για την πόλη.

«Τώρα που ο δήμαρχος κατέβηκε από το εθνικιστικό του άρμα, μιας και η κυβέρνηση που στηρίζει, ενστερνίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε λύσεις για τα προβλήματα βλέπουμε, αλλά και το όραμα περιορίζεται στην ευταξία. Αν είναι όραμα αυτό θα το απαντήσουν οι πολίτες. Εμείς αυτό που απαντάμε είναι με λύσεις στα ζητήματα των πολιτών. Από την καθαριότητα μέχρι την προστασία του δημοτικού συμφέροντος», σημείωσε.

Για τους εργαζόμενους στο δήμο και την 3Κ, η κ. Νοτοπούλου απαντώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βάλλεται. Η ακραία φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ φέρνει μια σειρά από νόμους και μία επίθεση στην Αυτοδιοίκηση. Ανοίγει ο δρόμος στους ιδιώτες και κινδυνεύουν θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα. Εμείς είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και θα τα καταφέρουμε όπως τα καταφέραμε με το μετρό και το νερό».

Στη συνέλευση η δημοτική σύμβουλος, Ρια Καλφακάκου, είπε ότι η σημερινή διαδικασία συνιστά μετάβαση και άνοιγμα της παράταξης σε ένα ευρύτερο δημοκρατικό ακροατήριο, που θα δώσει την ευκαιρία της διεκδίκησης της δημαρχίας την επόμενη τετραετία.