Skip to main content

Καταστροφική η απεργία των τελωνειακών τονίζει ο ΠΣΕ

Άμεση λύση στις απεργίες των τελωνειακών ζητάει από το ΥΠΟΙΚ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, καθώς έχουν «παγώσει» οι μετακινήσεις προϊόντων από τη χώρα μας. Κατά της απεργίας των τελωνειακών τάσσε
Διαδοχικά πλήγματα από τους συνεχιζόμενους αποκλεισμούς των δρόμων του εμπορίου δέχονται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας παρενέβη με επιστολή της προέδρου του ΠΣΕ, κυρίας Χριστίνας Σακελλαρίδη, προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη, ζητώντας «να δοθεί άμεση λύση γύρω από τις κυλιόμενες απεργίες των τελωνειακών υπαλλήλων και, για όσο χρόνο διαρκούν, να ορισθεί επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διακίνηση των προϊόντων από και προς τη χώρα μας και με υπεύθυνη δήλωση των ίδιων των εξαγωγέων».

Στην επιστολή της, η κυρία Σακελλαρίδη επισημαίνει ότι «από τις αρχές του 2010, οι Έλληνες Εξαγωγείς αντιμετώπισαν τις δυσβάσταχτες συνέπειες -ειδικά στην παρούσα φάση- των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ τώρα δέχονται καταστροφικές επιπτώσεις εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των τελωνειακών, αλλά και των προγραμματισμένων απεργιών των ιδιοκτητών φορτηγών εθνικών και διεθνών μεταφορών, καθώς και των ιδιοκτητών βυτιοφόρων υγρών καυσίμων».

Τέλος, η Πρόεδρος του ΠΣΕ σημείωσε: «οι εξαγωγικές επιχειρήσεις έχουν ήδη εξαντλήσει κάθε όριο αντοχής, δεδομένου ότι έχουν ήδη παγώσει οι εξαγωγές και οι εισαγωγές προϊόντων από και προς τη χώρα μας, μέσω λιμανιών, αεροδρομίων και συνοριακών τελωνειακών σταθμών».

Αντιδρά στην απεργία των τελωνειακών η ΕΣΕΕ

«Ο κλάδος των τελωνειακών, με μοναδικό αίτημα να μην μειωθούν οι αποδοχές τους, ταλαιπωρεί και επιδεινώνει την κατάσταση στην αγορά σε πολύ δύσκολους καιρούς», σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδης.

Συμπληρώνει ότι εκτός από το έντονο πρόβλημα που έχει προκληθεί στη διακίνηση των καυσίμων, περίπου 2000 κοντέινερς εισαγωγής - εξαγωγής ημερησίως δεν φτάνουν στον προορισμό τους.