Skip to main content

Καταθέσεις αστυνομικών στη δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Οι μάρτυρες-αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις σημαντικές πληροφορίες που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των δραστών.
Με καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες των διωκτικώναρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματίαΓιώργου Μυλωνά, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο ΚακουργημάτωνΘεσσαλονίκης η δίκη των κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση. Οιμάρτυρες-αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις σημαντικές πληροφορίες πουπροέκυψαν από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών τωνδραστών.

Μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ότι οι έρευνες τούς οδήγησαν στιςφυλακές Τρικάλων όπου κρατούνταν ο Γ. Χαραλαμπίδης που είχε συχνήεπικοινωνία με τους απαγωγείς. Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε ότιαπό τις συγκεκριμένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι δράστες αναζητούσαντρόπους αντικατάστασης των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων που δόθηκανως λύτρα.

Χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες εκφράσεις, όπως «του χεριού»,«εβραϊκό», «τα κοντά», «κουφέτα», «σπόρια», «κουκούτσια», «στραγάλια»,ένας εκ των απαγωγέων προσπαθούσε μέσω των ατόμων που γνώριζε οκρατούμενος στις φυλακές των Τρικάλων να προμηθευτεί όπλα, πιστόλια,υποπολυβόλα, πολεμικά τυφέκια, σφαίρες και κλεμμένα αυτοκίνητα για νατα χρησιμοποιήσει σε παράνομες δραστηριότητες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τιςκαταθέσεις των αστυνομικών, ο φερόμενος ως αρχηγός των απαγωγέων,δραπέτης, Βασίλης Παλαιοκώστας, υπέδειξε στον Γ. Μυλωνά το κρησφύγετοτης Περαίας, όταν ο επιχειρηματίας ζήτησε από τον 43χρονο διαβόητοκακοποιό να του επιστρέψει χρήματα από το ποσό που δόθηκαν ως λύτρα.Στη συγκεκριμένη «γιάφκα» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 3 εκατ.ευρώ. Η δίκη, που διεξάγεται κάτω από ισχυρά μέτρα ασφάλειας, θασυνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.