Skip to main content

Καταθέσεων συνέχεια για το C4 I

Με την κατάθεση του πρώην τεχνικού συμβούλου του C4 I για λογαριασμό του κράτους Δημήτρη Ρηγογιάννη συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemen
Με την κατάθεση του πρώην τεχνικού συμβούλου του C4 I για λογαριασμό του κράτους Δημήτρη Ρηγογιάννη συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρηγογιάννης, η ασάφεια στους όρους και στις διατυπώσεις στη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών C4 I συνέτεινε στην κατά το δοκούν ερμηνεία και αξιολόγησή τους.

Ο κ. Ρηγογιάννης υπήρξε επίσης τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας συστημάτων PLANET ERNST & YOUNG, καθώς και της εταιρείας BOΑRDERS που ανέλαβαν την κατάρτιση των προδιαγραφών για το σύστημα ασφαλείας ήδη από συστάσεως του «Αθήνα 2004».

Μετά τη θητεία του στη BOΑRDERS ανέλαβε σύμβουλος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη- Χρήστου Μαρκογιαννάκη και παρέμεινε ως το Νοέμβριο του 2008.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρηγογιάννης χαρακτήρισε τη σχετική σύμβαση απαράδεκτη, κρίνοντας ότι κακώς υπεγράφη. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το Δημόσιο πλήρωσε πανάκριβα ένα σύστημα το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε όπως είχε συμφωνηθεί.

«Για μένα μια εταιρεία σοβαρή δεν θα πρέπει να υπογράφει μία σύμβαση που δεν είχε σκοπό να υλοποιήσει με ένα επαγγελματικό τρόπο το σύστημα C4I. Μπορεί να είχε το σκοπό, αλλά να μην είχε την ικανότητα, δεν ξέρω, ή μπορεί να διάλεξαν λάθος άτομα. Για μένα, όμως, έκαναν τραγικά λάθη στην υλοποίηση του CDSS», ανέφερε χαρακτηριστικά.