Skip to main content

Κατεδάφιση αυθαίρετων παραπηγμάτων στη Νέα Ελβετία

Σε νέες κατεδαφίσεις αυθαίρετων παραπηγμάτων στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, στα οποία διέμεναν αλλοδαποί γυρολόγοι, προχώρησε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε νέες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή της Νέας Ελβετίας προχώρησε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, αυθαίρετα ξύλινα παραπήγματα εντός δημοτικού οικοπέδου, στον χώρο αθλοπαιδιών του Δήμου. 

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών απελευθερώνοντας τον δημόσιο χώρο, συμβάλλοντας στην ασφάλεια και στην προστασία της υγείας των περιοίκων», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Οι υπηρεσίες του δήμου θα απομακρύνουν τα μπάζα από το δημοτικό οικόπεδο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στον καθαρισμό και την ανάπλαση του χώρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στα παραπήγματα, τα οποία κατελάμβαναν έκταση μισού στρέμματος «διέμεναν αλλοδαποί γυρολόγοι που δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή».

Η επιχείρηση κατεδάφισης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου, που έχει μεριμνήσει για την απελευθέρωση του χώρου από τους αυθαίρετους καταληψίες.