Skip to main content

Κατεδαφίστηκε το τελευταίο κτήριο για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου

Πλέον ο δρόμος δεν θυμίζει το στενό με τα χαμηλά σπιτάκια καθώς πέντε κτήρια έχουν ήδη κατεδαφιστεί το τελευταίο διάστημα.

Το βουλκανιζατέρ στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Κατσιμίδη ήταν το τελευταίο κτήριο που κατεδαφίστηκε σήμερα το πρωί από τον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου.

Πλέον ο δρόμος δεν θυμίζει το στενό με τα χαμηλά σπιτάκια καθώς πέντε κτήρια έχουν ήδη κατεδαφιστεί το τελευταίο διάστημα.



Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.



«Ολοκληρώνουμε ατό το στάδιο και έπειτα είμαστε σε θέση το επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουμε και τη μελέτη και να μπούμε σε διαγωνισμό από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο», τόνισε ο κ. Κυριζίδης. «Είμαστε ευτυχείς γιατί ολοκληρώσαμε τη γραφειοκρατική διαδικασία αλλά κυρίως γιατί εδώ με τον συνάδελφο, τον κ. Κούπκα, βρήκαμε τα χρήματα ώστε να αποζημιώσουμε και τον τελευταίο ιδιοκτήτη», συμπλήρωσε.



Από πλευράς του ο κ. Κούπκας τόνισε ότι η παρούσα διοίκηση κατάφερε να υλοποιήσει τις απαλλοτριώσεις των κτηρίων που ήταν κολλημένες επί 10 χρόνια και να βρει το ποσό του 1,15 εκ. ευρώ που χρειάστηκε για την αποζημίωση των περίπου 10 ιδιοκτητών.

Τις επόμενες 3-5 ημέρες θα γίνει ο καθαρισμός των μπαζών από την περιοχή και έπειτα η επεξεργασία τους από αρμόδια εταιρεία.



Ο κ. Κυριζίδης σημείωσε πως αντίστοιχες κατεδαφίσεις θα προχωρήσουν και σε άλλα σημεία του δήμου.