Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται η τελευταία μονοκατοικία στα Τροχιοδρομικά

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να αποτρέψει την κατεδάφιση της μονοκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαρτίου με Αλκμήνης.

Να μπλοκάρει την κατεδάφιση της τελευταίας μονοκατοικίας, στην οδό Μαρτίου, στην περιοχή των Τροχιοδρομικών προσπαθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η μονοκατοικία ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαρτίου με Αλκμήνης. Σύμφωνα με τον δήμο πρόκειται για το τελευταίο δείγμα αρχιτεκτονικής της συνοικίας των Τροχιοδρομικών, της περιοχής που πήρε το όνομά της από τα σπιτάκια που δόθηκαν στους εργαζομένους των τραμ και των σιδηροδρόμων.

Για την κατεδάφιση της μονοκατοικίας ενημερώθηκε τυχαία ο δήμος, κατά τη διάρκεια έκδοσης των απαραίτητων αδειών.

Για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς απέστειλε επιστολή μεταξύ άλλων στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Παππάς στην επιστολή του επισημαίνει ότι η μονοκατοικία, όπως ορισμένα άλλα κτήρια που έχουν κατεδαφιστεί «θα έπρεπε να είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνει έκκληση να αποφευχθεί η κατεδάφιση με κάθε τρόπο, «για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής της εποχής ως δείγμα της ιστορίας της πόλης».