Skip to main content

Πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα: Κατέληξε ο 66χρονος στην Πάτρα

Ο 66χρονος Έλληνας, εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ, στους Αγίους Τόπους.

Tον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό κατέγραψε η Ελλάδα καθώς ο 66χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου κατέληξε σήμερα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Ο 66χρονος Έλληνας, εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ, στους Αγίους Τόπους.

Είχε εισαχθεί στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής, με υποκείμενα νοσήματα, παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε: Περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πλέον το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 98, από τους οποίους 94 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Ένας ακόμη ασθενής που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον κορονοϊό, διασωληνώθηκε. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η ανακοίνωση του θανάτου του 66χρονου

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».