Skip to main content

Κατερίνη: Συνταξιούχος δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ στη μνήμη του παιδιού της (video)

Tα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από οικονομίες που είχε κάνει η ίδια και ο σύζυγός της αλλά από μια αποζημίωση του κράτους που σχετιζόταν με τις ηρωικές πράξεις του στρατιωτικού πατέρα της

Μια συνταξιούχος στην Κατερίνη, θέλοντας να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που φρόντισε τους δικούς της ανθρώπους όταν το είχαν ανάγκη, δώρισε ένα δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Κατερίνης

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Συνδέσεις, είπε πως η εξαιρετική συμπεριφορά των γιατρών απέναντί της στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης την έκανε να σκεφτεί την αγορά του ασθενοφόρου. Όπως αποκάλυψε τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από οικονομίες που είχε κάνει η ίδια και ο σύζυγός της αλλά από μια αποζημίωση του κράτους που σχετιζόταν με τις ηρωικές πράξεις του στρατιωτικού πατέρα της.

Όπως εξήγησε η κ. Παρασκευοπούλου, ο πατέρας της έχασε τη ζωή του στο αλβανικό μέτωπο κατά τις τελευταίες μάχες και η Πολιτεία ως αντάλλαγμα παραχώρησε 15 στρέμματα γης στην οικογένεια, τα οποία μετά από χρόνια απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητοδρόμου.Τα χρήματα της απαλλοτρίωσης παρέμεναν για χρόνια στον λογαριασμό της οικογένειας μέχρι και το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του γιου της.

Τότε έλαβε την απόφαση να δωρίσει το ασθενοφόρο χρησιμοποιώντας αυτά τα χρήματα. Η Ειρήνη Παρασκευοπούλου υπογράμμισε πως θα ήταν ιεροσυλία τα χρήματα που προήλθαν από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του πατέρα της να ξοδευτούν άσκοπα και να μην επιστρέψουν με κάποιον τρόπο πίσω στην πατρίδα για την οποία πολέμησε ο ίδιος.

Η δωρεά του ασθενοφόρου έγινε στη μνήμη του γιου της, που έχασε τη ζωή του πριν από μερικά χρόνια.