Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
x

ΕΝΣΤΑΣΗ Ο ΚΟΚΚΟΡΗΣ- ΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

Η πλευρά του κ. Κοκκόρη εκτιμά ότι προκύπτουν στοιχεία από την επανακαμέτρηση, τα οποία αφήνουν το περιθώριο για ανατροπή του αποτελέσματος

Στο εκλογοδικείο θα κριθεί τελικά ο πρώτος επιλαχών της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, καθώς ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κοκκόρης κατέθεσε ένσταση επί του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η πλευρά του κ. Κοκκόρη εκτιμά ότι προκύπτουν στοιχεία από την επανακαμέτρηση που ο ίδιος ζήτησε και έκανε, τα οποία αφήνουν το περιθώριο για ανατροπή στην κατάταξη του ψηφοδελτίου της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται, ότι στις εθνικές εκλογές ο κ. Κοκκόρης κατετάγη 9ος με 13.321 σταυρούς, μόλις 114 σταυρούς λιγότερους από τον πρώτο επιλαχόντα Νίκο Ταχιάο, ο οποίος συγκέντρωσε 13.435 σταυρούς.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, η κίνηση του Παναγιώτη Κοκκόρη συνδέεται με το σενάριο που θέλει τη ΝΔ να προτείνει τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτήν την περίπτωση την έδρα του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Α' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Στόχος του κ. Κοκκόρη είναι να περάσει τον κ. Ταχιάο, προκειμένου να είναι αυτός που θα εξασφαλίσει μια έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εάν βεβαίως επαληθευτεί το σενάριο με τον Κώστα Καραμανλή και την Προεδρία της Δημοκρατίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ