Skip to main content

Κατέθεσε στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου η Εύα Καϊλή

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου μισή ώρα

Η Εύα Καϊλή κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την υπόθεση που αφορά πιθανή απάτη σε σχέση με τις βουλευτικές της αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών της.

Η σημερινή ακρόαση της κ. Καϊλή στην επιτροπή νομικών υποθέσεων αφορά την υπόθεση που κίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τον περασμένο Δεκέμβρη, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής της ασυλίας, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.

Όπως προβλέπει η διαδικασία της επιτροπής νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, η ακρόαση της κ. Καϊλή έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κράτησε περίπου μισή ώρα.

Σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων, περί τα τέλη Οκτώβρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την άρση, ή μη, της ασυλίας της Εύας Καϊλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με ψηφοφορία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπόθεση, ουδεμία σχέση έχει με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Σπύρος Παππάς, ήταν παρών στη σημερινή ακρόαση και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συζητήθηκε το αίτημα της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή, όσον αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς. Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με το Qatargate». Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι τέτοιου είδους θέματα, αφορούν θέματα διοικητικής φύσεως και όχι θέματα ποινικού δικαίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ