Skip to main content

Καθαριότητα και... Μητσοτάκης στο πρώτο debate Ταχιάου-Ζέρβα

Σε ποιες θεματικές ενότητες κινήθηκαν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης στην πρώτη τους τηλεμαχίας ενόψει β' γύρου.

Μέσα σε πολιτισμένο κλίμα και χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η πρώτη, ολιγόλεπτη, τηλεοπτική μονομαχία των δύο διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου της Θεσσαλονίκης την προσεχή Κυριακή.

Νίκος Ταχιάος και Κωνσταντίνος Ζέρβας αντάλλαξαν επιχειρήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, με τη καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης και την πολιτική προέλευση των δύο υποψηφίων δημάρχων να αποτελούν τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος,

Μιλώντας για την καθαριότητα ο κ. Ταχιάος επανέλαβε τη θέση του για την εμπλοκή των ιδιωτών στις υπηρεσίες Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως το ζήτημα θα συζητηθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ έδειξε τη διάθεση του να κάνει συμβιβασμούς.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει ο ίδιος την αντιδημαρχία Καθαριότητας, ξεκαθάρισε ότι ο δήμος έχει τα μέσα να αντεπεξέλθει επιτυχώς στην καθαριότητα της πόλης, ενώ απαντώντας στον κ. Ταχιάο επισήμανε ότι δεν θα κάνει συμβιβασμούς αλλά θα επιχειρήσει συνθέσεις.

Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το πολιτικό στίγμα της αναμέτρησης τη δεύτερης Κυριακής, με τον Νίκο Ταχιάο, ο οποίος είναι ο εκλετός της ΝΔ, να τονίζει ότι δεν έχει κρύψει ποτέ την κομματική του προέλευση. Απαντώντας ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι αντλεί τη δύναμη του από την κοινωνία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι δεν βάζει κανέναν φραγμό.

Κατά το κλείσιμο της τηλεμαχίας η συζήτηση εστιάστηκε στη στήριξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απαντώντας ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι δεν υπήρξε διορισμός του ιδίου ως υποψήφίου δημάρχου δια τηλεφώνου από τον κ. Μητσοτάκη όπως έγινε με τον κ. Ταχιάο, με τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ να αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή το τηλεφώνημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» διέψευσε.

«Χαίρομαι που ο κ. Ζέρβας προέρχεται από τη ΝΔ γιατί δεν νομίζω ότι ήταν σαφές αυτό. Η δική μου ζωή βέβαια δεν ξεκινάει από το 2015», είπε ο κ. Ταχιάος, υπανισσόμενος ότι ο ανθυποψήφιός του έχει όψιμη σχέση με τη ΝΔ. «Σας πειράζει που ήμουν υποψήφιος με τη ΝΔ; Εμένα, πάντως, δεν με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος του κόμματος για να με διορίσει υποψήφιο δήμαρχο. Αυτή είναι η διαφορά μας», απάντησε ο κ. Ζέρβας, με τον κ.Ταχιάο να ανταπαντά: «Περιμένατε μέχρι την τελευταία στιγμή κ. Ζέρβα αλλά χτύπησε το δικό μου το τηλέφωνο. Θα παρακαλούσα να είστε ειλικρινής. Αυτό που μου άρεσε στην κουβέντα μας είναι ότι σήμερα επαναλάβατε τα επιχειρήματα της κ. Νοτοπούλου. Συνυπάρχετε στην ανεπάρκεια και λαϊκισμό».

Καταλήγοντας ο κ. Ζέρβας αντιπαρήλθε τα περί ταύτισης με την κ. Νοτοπούλου και επέμεινε ότι η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στα θέματα της Θεσσαλονίκης. «Δεν περίμενα κανένα τηλέφωνο. Αυτά που λέτε απασχολούν ελάχιστα τους Θεσσαλονικείς. Έχουμε εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τα υπόλοιπα να τα πούμε στις εκλογές του Ιουλίου», υποστήριξε.