Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άρχισε να καθαρίζει ξανά τον Θερμαϊκό η «Αλκίππη»(vid)

Πρώτη προτεραιότητα θα είναι ο επιφανειακός καθαρισμός της θάλασσας στην παραλία Θεσσαλονίκης, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Καράογλου.

Μετά από μια παύση περίπου τεσσάρων μηνών άρχισε ξανά από σήμερα το πρωί ο εβδομαδιαίος επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου με το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη».



Όπως ενημέρωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, η Αλκίππη θα συνεχίσει τους καθαρισμούς αδιάλειπτα για το επόμενο τετράμηνο χάρη στη χορηγία της εταιρείας «LIDL HELLAS και ΣΙΑ Ο.Ε.».



«Είμαι βέβαιος ότι στο χορηγικό αυτό πρόγραμμα που ξεκίνησε με τα Lidl θα ανταποκριθούν κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, και θα καλύψουν το κόστος αυτό [του καθαρισμού] έτσι ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα αδιάλειπτα, πετυχαίνοντας να είναι μόνιμα καθαρός ο Θερμαϊκός», τόνισε ο κ. Καράογλου.



Κατά τον υπουργό, πρώτη προτεραιότητα θα είναι ο επιφανειακός καθαρισμός του κομματιού του Θερμαϊκού Κόλπου που βρίσκεται μπροστά στην παλιά και νέα παραλία της Θεσσαλονίκης ενώ μετά ο καθαρισμός θα συνεχίσει και προς το δέλτα των τριών ποταμών που εκβάλλουν στον Θερμαϊκό αλλά και προς ανατολικά, προς Περαία και Αγία Τριάδα.

Ερωτηθείς από τη Voria.gr για το ζήτημα της αλληλοεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων διαφόρων φορέων γύρω από τον Θερμαϊκό Κόλπο, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι έχε αναθέσει στο παράρτημα του Νομικού συμβουλίου του κράτους που βρίσκεται στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ώστε να ενοποιηθούν οι φορείς αυτοί ή εν πάσει περιπτώσει να είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι αρμοδιότητες του καθένα. «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα γίνε έως το τέλος του καλοκαιριού», σημείωσε.