Skip to main content

Κάθε Σάββατο δράσεις στο Πάρκο Τσέπης στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Το πάρκο διαθέτει αυτοσχέδια παγκάκια, μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη σε ένα ξύλινο σπιτάκι αλλά και ένα μπαρ με παραδοσιακό φούρνο.

Νέες δράσεις ετοιμάζει η ομάδα του Πάρκου Τσέπης στη Θεσσαλονίκη η οποία πάτησε ξανά γκάζι προκειμένου το πάρκο στην οδό Αγαπηνού να γίνει ένα σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης για τους κατοίκους της περιοχής.

Η ομάδα έχει ήδη βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του πάρκου, το οποίο είναι πλέον καθαρό, διαθέτει αυτοσχέδια παγκάκια, μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη σε ένα ξύλινο σπιτάκι αλλά καθώς και ένα μπαρ το οποίο κατασκευάστηκε από λάσπη και άχυρο και το οποίο διαθέτει μέχρι και παραδοσιακό φούρνο.

Θέλοντας να φέρει περισσότερο κόσμο στο πάρκο, η ομάδα νέων που το διαχειρίζεται, θα διοργανώνει δράσεις κάθε Σάββατο ξεκινώντας από την προηγούμενη εβδομάδα κατά την οποία πραγματοποίησε καθαρισμό του πάρκου.

Οι επόμενοι στόχοι, όπως αναφέρει ο Περικλής Χατζηνάκος, μέλος της ομάδας, είναι να φυτευτούν οπωροφόρα δέντρα -ήδη έχουν μπει ελιές στον χώρο- και να βελτιωθεί το «δάπεδο» του πάρκου ώστε να μην μαζεύονται νερά από τη βροχή και να είναι πιο εύκολα προσβάσιμο από τους κατοίκους. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται να γίνει μια μικρή πλατεία με σχιστόλιθο.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζήνακο, απώτερος στόχος της ομάδας είναι το πάρκο που τώρα ανοίγει μόνο κατά περιπτώσεις να παραμένει συνεχώς ανοιχτο για τους γείτονες. «Για μα γίνει βεβαίως αυτό, πρέπει πρώτα να λυθούν τα ζητήματα ασφάλειας», σημειώνει ο ίδιος διευκρινίζοντας πως υπάρχει πρόβλημα με τους σοβάδες που πέφτουν από τις γύρω πολυκατοικίες. Τα εμπόδια δεν σταματούν εκεί. Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηνάκος, κάποιοι γείτονες πετούν σακούλες με σκουπίδια στο πάρκο είτε από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών που συνορεύουν με το πάρκο είτε περαστικοί, περνώντας δίπλα από το πάρκο.

Ελπίζοντας να ξεπεραστούν σταδιακά τα προβλήματα αυτά, η ομάδα διαχείρισης πιστεύει πως την άνοιξη το πάρκο τσέπης θα είναι ένα πράσινο κύτταρο ζωντάνιας και κοινωνικοποίησης μέσα στην πόλη που θα συγκεντρώνει τους ανθρωπους της γειτονιάς.