Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΟΛΕΓΙΩΝ

Οξυμένο εμφανίζεται το κλίμα στο χώρο της ανωτάτης εκπαίδευσης καθώς ομοσπονδίες καθηγητών σε ΤΕΙ και ΑΕΙ κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης των 41 αδειών ίδρυσης.

Οξυμένο εμφανίζεται το κλίμα στο χώρο της ανωτάτης εκπαίδευσης καθώς αφενός ομοσπονδίες καθηγητών σε ΤΕΙ και ΑΕΙ κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης των 41 αδειών ίδρυσης που δόθηκαν στα κολέγια εντός του καλοκαιριού, αφετέρου, ιδιοκτήτες μεγάλων μεταλυκειακών εκπαιδευτηρίων καταθέτουν προσφυγές στο υπουργείο Παιδείας για μη τήρηση των προσυμφωνηθέντων.

Τα κολέγια που έλαβαν άδειες ίδρυσης εντός του καλοκαιριού, έχουν ήδη ξεκινήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ συνολικά προκειμένου να βελτιώσουν τις υποδομές τους και να πληρώσουν τις εγγυητικές επιστολές που τους ζητήθηκαν, όπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων, Κ.Καρκανιά στην εφημερίδα το «Βήμα».

Οι ιδιοκτήτες των κολεγίων βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο μείωσης των φετινών εγγραφών στα προγράμματά τους, καθώς το παλαιό καθεστώς με το οποίο θα λειτουργήσουν και τη φετινή χρονιά δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας για τους υποψήφιους σπουδαστές.

Σύντομα, μάλιστα, θα διεκδικήσουν δικαστικώς σε Ελλάδα και εξωτερικό την ακύρωση του νόμου για τα παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που λειτουργούν στην ιδιωτική μεταλυκειακή εκπαίδευση της χώρας μας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ