Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΑ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Υπεύθυνος εκπαίδευσης προσφύγων φέρεται να χαρακτήρισε «μαϊμού» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Απομακρύνθηκε άμεσα με εντολή Κεραμέως

Απομακρύνεται άμεσα ο Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως. Ο κ. Κελέμης φέρεται σύμφωνα με καταγγελίες να εκφράστηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως «μαϊμού» και «αράπη του κερατά».

«Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές», εγραψε στο twiτter η υπουργός παιδείας.

Παράλληλα η κ. Κεραμέως διέταξε άμεση έρευνα, σχετικά με τις καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καμέλη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ