Skip to main content

Καθίζηση στην τρικαλινή αγορά φορτηγών αυτοκινήτων

Κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους αντιμετωπίζουν δεκάδες επιχειρηματίες στην πόλη των Τρικάλων, οι οποίοι ασχολούνται με την εμπορία επαγγελματικών αυτοκινήτων και δη φορτηγών.
Κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους αντιμετωπίζουν δεκάδες επιχειρηματίες στην πόλη των Τρικάλων, οι οποίοι ασχολούνται με την εμπορία επαγγελματικών αυτοκινήτων και δη φορτηγών. Η πλειοψηφία των πελατών τους, αντί να αγοράζει, πουλά φορτηγά και επαγγελματικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για λόγους οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Μεταχειρισμένων Φορτηγών Αυτοκινήτων Τρικάλων, Κώστα Βράκα, το πρώτο τρίμηνο του 2010 η ζήτηση σε μεταχειρισμένα επαγγελματικά αυτοκίνητα υποχώρησε δραματικά. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας και της επενδυτικής ικανότητας των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημειώνει, ο αριθμός των 100 και πλέον μαντρών που ασχολούνται στα Τρίκαλα με την εμπορία φορτηγών και άλλων επαγγελματικών οχημάτων, θα συρρικνωθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα και πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.