Skip to main content

Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρης - Ήττα με 2-0 από Μακάμπι που δυσκολεύει την πρόκριση

Η ανωτερότητα της Μακάμπι στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά και ο εξαιρετικός Ζάχαβι έφεραν μια ήττα με 2-0 που κάνει δύσκολο το έργο της ρεβάνς.

Ένα κακό πρώτο ημίχρονο και ο δαιμόνιος Ζάχαβι έφεραν την ήττα με 2-0 για τον Άρη στον πρώτο αγώνα του γ’ προκριματικού γύρου του Conference League κόντρα στην Μακάμπι του Τελ Αβίβ.

Η ομάδα του Ισραήλ ήταν σαφώς καλύτερη στο πρώτο μέρος κυνηγώντας το γκολ, πράγμα που πέτυχε και σε συνδυασμό με το 2-0 του Ζάχαβι στο 84’ απέκτησε σοβαρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Χέρμαν Μπούργος πρέπει πλέον να λύσει τον γρίφο της άμυνας των Ισραηλινών και να περιορίσει τα ατού της ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, ώστε μέσα στο κατάμεστο Βικελίδης την άλλη Πέμπτη να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Ο αγώνας

Στο 9ο λεπτό Κουέστα έκανε την πρώτη μεγάλη απόκρουση εξ επαφής σε κόντρα στον Φαν Όφερεν

Στο 23' οι Ισραηλινοί είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Κουέστα να λέει ξανά παρών και να αποκρούει το σουτ του Γιοβάνοβιτς

Στο 29’ ωστόσο δεν έγινε το ίδιο αφού ο ίδιος παίχτης βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα νικώντας τον κίπερ του Άρη και κάνοντας το 1-0.

Ο Άρης είχε την ευκαιρία στο 44' να πάει στα αποδυτήρια με την ισοπαλία όταν ο Γκαρσία πέρασε στον Μαντσίνι που σούταρε κατευθείαν, με τον τερματοφύλακα της Μακάμπι να διώχνει σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο καλύτερος παίχτης του Άρη, ο Κουέστα αποσόβησε στο 49' άλλον έναν κίνδυνο με μια σημαντική απόκρουση.

Οι κίτρινοι ωστόσο έδειξαν να έχουν περισσότερη όρεξη στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας για την ισοφάριση.

Στο 63’ ο Μπούργος πέρασε τους Πάλμα και Καμάτσο στη θέση των Μαντσίνι και Ιτούρμπε ώστε να φρεσκάρει την επίθεση.

Η κίνηση φάνηκε να αλλάζει τα δεδομένα αφού ο Καμάτσο στο 75’ λίγο έλειψε να σκοράρει όταν το σουτ του έξω από την περιοχή κόντραρε μπερδεύοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Ζάχαβι που μπήκε στο δεύτερο μισό της επανάληψης προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις να παραβιάσει την εστία του Κουέστα, ωστόσο στο 75’ ο Ισπανός απέκρουσε και στο 78’ η μπάλα πήγε άουτ.

Στο 84’ όμως και ενώ ο Άρης πίεζε για την ισοφάριση ο φορ της Μακάμπι πήρε την μπάλα σε ιδανικό σημείο και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα δοκάρι και γκολ, με τον εξαιρετικό σήμερα Κουέστα να μην μπορεί να σταματήσει το σουτ.

Στην εκπνοή ο Άρης θα μπορούσε να κάνει το 2-1, καθώς με έναν άψογο συνδυασμό οι παίκτες του Μπούργος σμπαράλιασαν την αντίπαλη άμυνα ωστόσο ο Καμάτσο προ κενής εστίας κατέφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Σάμποριτ, Ζαχάβι, Γκλέιζερ /Ιτούρμπε

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΚΑΜΠΙ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Γεϊνί, Σομπορίτ, Χοζέζ (62’ Κλοχ), Μπίτον (63’ Ναχμίας), Γκλέιζερ, Φαν Όβεριμ (90’+ Ρίκα), Κούβας (67’ Ζαχάβι), Κανισόβσκι, Γιοβάνοβιτς (66’ Πέριτσα).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (63’ Πάλμα), Ιτούρμπε (63’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι.