Skip to main content

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ δεν κλείνει τα μάτια σε μεθοδεύσεις συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη

«Δεν μπορεί να διεκδικείς, στα λόγια βέβαια, ευρωπαϊκό αξίωμα και ρόλο όταν έχεις στη πλάτη σου, απροκάλυπτες παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στις επιλογές και τις μεθοδεύσεις της, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, στη Βουλή.

Ο κ. Κατρίνης αναφερόμενος στην υπόθεση των Τεμπών τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά, αλλά ούτε και κλείνει τα μάτια σε μεθοδεύσεις συγκάλυψης των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, ότι η θλίψη δεν μπορεί να βαφτεί με χρώμα κομματικό. Μπορεί όμως να βαφτεί με χρώμα κομματικό η συγκάλυψη των ευθυνών, όπως έγινε στην εξεταστική επιτροπή. Αυτό που δεν έκανε η επιτροπή που συστάθηκε, ελπίζουμε να το κάνει η βραδυπορούσα ελληνική δικαιοσύνη».

Όπως τόνισε, «οι πρακτικές αυτές μετατρέπουν την Ελλάδα σε θέμα συζήτησης στην Ευρώπη και οδηγούν σε ντροπιαστικές για τη χώρα καταστάσεις, όπως το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ αποτελούν, όπως είπε, και ένα μήνυμα για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Το μήνυμα αυτό είναι, ότι δεν μπορεί να διεκδικείς, στα λόγια βέβαια, ευρωπαϊκό αξίωμα και ρόλο όταν έχεις στη πλάτη σου, απροκάλυπτες παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου και υποθέσεις, όπως αυτές του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και πολλά άλλα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, ο κ. Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη διαστρέβλωσης, παραποίησης και συκοφάντησης των θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, προτάσσοντας όμως το ισχυρό και αναβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο. Εφόσον υπάρχει μια σύγκλιση στη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, γιατί να μην επιλεγεί η λύση μιας ολοκληρωμένης συνταγματικής αναθεώρησης σε τρία χρόνια; Αναρωτιέμαι με ποια εχέγγυα καλεί η κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, έτσι όπως το διαμόρφωσε; Αναζητά συνενόχους στην παραβίαση του Συντάγματος;» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «Η αρχή του τέλους για αυτή την θεσμική παρακμή που βιώνει η χώρα θα είναι η κάλπη των Ευρωεκλογών, ένα ηχηρό μήνυμα για αλλαγή των συσχετισμών, μια καθαρή εντολή για αντιστροφή της πορείας της χώρας».