Skip to main content

Κατρούγκαλος: Δεν έπρεπε να γίνει ευθυγράμμιση με ΗΠΑ για τον Γκουαΐδό

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατά την ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντάς την «κορωνίδα της πολιτικής μας».

Στην εξωτερική πολιτική αφιέρωσε την ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Θεωρούμε ότι στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να διαμορφώνονται συναινέσεις και να υπάρχει εθνικό μέτωπο», υποστήριξε ο πρώην υπουργός εκφράζοντας ωστόσο προβληματισμό για τη στάση της κυβέρνησης.

Συμβολικά, σημείωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, ήταν σοβαρή παράλειψη του Πρωθυπουργού που δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Κυπριακό, σήμερα, ημέρα επετείου της εισβολής.

Ο πρώην υπουργός άσκησε επίσης κριτική για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως προέδρου της Βενεζουέλας. «Δεν έπρεπε να γίνει γιατί συνιστά ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ και αποτελεί επιστροφή στο παρελθόν», υπογράμμισε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «κορωνίδα της πολιτικής μας». «Η χώρα μετά από αυτή την συμφωνία είναι πιο δυνατή, πιο σεβαστή πλέον», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος.