Skip to main content

Καβάλα-Συντριβή αεροσκάφους: «Κουνήθηκε το χωριό, πύρινο μανιτάρι 100 μέτρων όταν έπεσε»

Σοκαριστική είναι η περιγραφή στη Voria.gr κατοίκου του Παλαιοχωρίου που είδε με τα ίδια του τα μάτια το μοιραίο Antonov να πέφτει φλεγόμενο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής του Παλαιοχωρίου στην Καβάλα για τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τη συντριβή του Antonov 12 χθες αργά το βράδυ.

Όπως αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr, «είχε απόλυτη ησυχία όταν αρχίσαμε να ακούμε τον ήχο ενός αεροσκάφους, σαν να περνά πάνω από το χωριό, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ στην περιοχή. Ο θόρυβος μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έγινε τρομακτικά δυνατός και ξαφνικά είδαμε μια πύρινη μπάλα στους πρόποδες του χωριού με καθοδική πορεία και ταυτόχρονα όλη η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι».

Καβάλα: Σοκαριστικό βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους στον κάμπο του Παλαιοχωρίου

Σύμφωνα με τον ίδιο κάτοικο, «το αεροπλάνο έπεσε αμέσως μετά και σχηματίστηκε ένα τεράστιο μανιτάρι φωτιάς και καπνού, όπως αυτά που βλέπουμε σε ταινίες μετά από κάποιον βομβαρδισμό. Το ύψος του μανιταριού ξεπερνούσε τα 100 μέτρα, ήταν τρομακτικό και ο κρότος μεγάλος, κουνήθηκε όλο το χωριό. Αμέσως μετά όλο το χωριό σχεδόν σηκώθηκε στο πόδι και έτρεξε με οχήματα προς τα χωράφια όπου κατέπεσε, μήπως και μπορούσε να βοηθήσει κάπως, παρά τις δεκάδες εκρήξεις και τους ήχους που ακούγονταν σαν να σκάνε βλήματα».

Με την έλευσή τους, πυροσβεστική και αστυνομία έδιωχναν τον κόσμο από το σημείο, που έφτασε μέχρι και 200-300 μέτρα από το σημείο της συντριβής, αναφέροντας ότι επρόκειτο για επικίνδυνα υλικά.

«Όλο το χωριό είναι σε σοκ, αρκετοί έχουν ήδη φύγει έως ότου μάθουμε τι καιγόταν τελικά», καταλήγει ο κάτοικος.

 Διαβάστε - Καβάλα: Λευκό σύννεφο καπνού στο σημείο της συντριβής-Ανησυχία για την άγνωστη ουσία (video)