Skip to main content

Καβάλα: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας τεχνικούς της ΔΕΗ

Οι δράστες «χτύπησαν» τουλάχιστον επτά διαμερίσματα από τον περασμένο Φεβρουάριο με συνολική λεία σε μετρητά 32.000 ευρώ.

Σωρεία κλοπών σε σπίτια ηλικιωμένων πραγματοποίησαν 4 άτομα σε ζευγάρια παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ ή δημοτικούς υπαλλήλους.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Παγγαίου προέκυψε ότι οι δράστες ανά δύο, ένας άνδρας και μια γυναίκα εξαπατούσαν ηλικιωμένους, με διάφορες δικαιολογίες έμπαινα στις οικίες τους και «σήκωναν» ρευστό και τιμαλφή. Οι δράστες «χτύπησαν» τουλάχιστον επτά διαμερίσματα από τον περασμένο Φεβρουάριο με συνολική λεία σε μετρητά 32.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα και τιμαλφή.

Οι γυναίκες ήταν αυτές που αναλάμβαναν να ξαφρίσουν τους ηλικιωμένους, ενώ οι άνδρες περίμεναν στα οχήματά τους για να τις βοηθήσουν στην διαφυγή. Μια από τις δράστιδες παρίστανε την υπάλληλο του Δήμου που τάχα πήγε για απολύμανση για την πρόληψη ασθενειών ή την τεχνικό της ΔΕΗ που δήθεν θα επιδιόρθωνε βλάβη στον πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Και στις δυο περιπτώσεις, έλεγαν στα ηλικιωμένα θύματα ότι υπήρχε κίνδυνος να καταστραφούν τα χρήματα και τα τιμαλφή που υπήρχαν στο σπίτι και τους ζητούσαν να τα βάλουν μέσα σε μαξιλαροθήκες. Αφού κρατούσαν τους ενοίκους απασχολημένους, τα άρπαζαν και διέφευγαν με το όχημα του συνεργού τους. Σε βάρος του ταυτοποιημένου ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.