Skip to main content

Λοβέρδος: Σύμφωνο συμβίωσης Τσίπρα-Καραμανλή ή Τσίπρα-Παυλόπουλου

Για «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου» έκανε λόγο στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος

Άναψαν τα αίματα σήμερα στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, κατά την συζήτηση στη Βουλή με αφορμή τα μέλη που φαίνεται να προτείνονται για το ΕΣΡ. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως η επιλογή των ονομάτων οδηγεί στο συμπέρασμα περί «πολιτικού γάμου ή συμφώνου συμβίωσης Τσίπρα - Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου».

Πρόσθεσε δε πως αν ο πολιτικός γάμος αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καραμανλή, τότε προκύπτει μόνο πολιτικό ζήτημα.

Εάν όμως, υπάρχουν και πρόσωπα επιρροής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε υπάρχει θεσμικό ατόπημα.

«Τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αναθεωρούν την μέχρι πρότινος τακτική τους να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά με θρησκευτική προσήλωση στο νεοφιλελευθερισμό, με τα κόμματα της δεξιάς. Θα σας ευχόμουν να παρακολουθήσετε αυτά που γίνονται στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά δεν μπορείτε», σχολίασε ο Ν. Παππάς.

«Εσείς δοκιμάσατε πολιτικό γάμο και μάλιστα με μία Ν.Δ. με ακραία ατζέντα στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δοκιμάσατε πολιτικό γάμο και απέτυχε», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί το πρόβλημα από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία παρατυπία για την συγκρότησή του» και πως «υπάρχει διαρκής μέριμνα από τον πρόεδρο της Βουλής».