Skip to main content

Καύσωνας: Ο Ερυθρός Σταυρός διένειμε μπουκάλια με νερό στους επισκέπτες της Ακρόπολης

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζουν το έργο τους παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Στην τριήμερη έκτακτη δράση που υλοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ακρόπολη (13-15/7), προκειμένου να ενισχύει τους χιλιάδες επισκέπτες του ιστορικού μνημείου λόγω του καύσωνα, διένειμε περισσότερα από 50.000 φιαλίδια 500ml εμφιαλωμένου δροσερού νερού, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένη από εθελοντές Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών – Διασωστών & Νεότητας, αντιμετώπισε επιτυχώς δεκάδες έκτακτα περιστατικά (μικροτραυματισμοί, εκδορές, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) τα οποία προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Σημειώνεται ότι, οι τουρίστες, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη θέρμη τη δράση του Ε.Ε.Σ. και ευχαρίστησαν τους εθελοντές και το προσωπικό για την ιδιαίτερα σημαντική ενίσχυση που τους παρείχαν.

Η υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκε πολλές φορές τα δύο σημεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (κεντρικά εκδοτήρια και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) στην Ακρόπολη και ευχαρίστησε προσωπικά τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ, οι οποίοι παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω του καύσωνα συνεχίζουν απτόητοι το τεράστιο ανθρωπιστικό τους έργο.