Skip to main content

Και αραβικά κεφάλαια θα μπουν στο Ελληνικό, τελικά!

Ο όμιλος Λάτση προσέγγισε ξανά τους επενδυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης, προκειμένου να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στη μεγάλη επένδυση.

Μια ακόμα προσπάθεια για να συγκεντρωθούν περισσότερα ξένα επενδυτικά κεφάλαια στο project του Ελληνικού γίνεται στο παρασκήνιο το τελευταίο διάστημα. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο όμιλος Λάτση, ο οποίος έχει την βασική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, προσέγγισε και πάλι τους Άραβες επενδυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης, προκειμένου να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια και στο παρελθόν είχαν εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην ίδια προσπάθεια, πλην όμως, για λόγους άσχετους με την επένδυση, είχαν αποφασίσει να μην κάνουν το κρίσιμο βήμα.

Φαίνεται όμως ότι το κλίμα άλλαξε, μαζί με τις ισορροπίες κι έτσι οι Άραβες επέστρεψαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή οφείλεται εν πολλοίς στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος ο Σπύρος Λάτσης, για τον οποίο, το συγκεκριμένο project συνιστά ένα μεγάλο στοίχημα. Να σημειωθεί επίσης ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Lamda Development. μέσω της οποίας γίνεται το fund raising για την επένδυση.

Η αύξηση είναι της τάξης των 650 εκατ ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη κι όλα δείχνουν ότι τελικά θα πετύχει στο τέλος της ημέρας τον στόχο της. Το σίγουρο είναι πάντως είναι ότι στην προσπάθεια τελικά δεν θα συμμετάσχει η κινεζική Fosun. Αν και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται οριστικό και σε αυτή την περίπτωση, λένε όσοι γνωρίζουν.