Skip to main content

Βενιζέλου:Τζιτζικώστας υπέρ της απόσπασης-επανατοποθέτησης των αρχαίων

Τι συζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρωθυπουργό στη σημερινή σύσκεψη. Σε ποια σημεία επέμεινε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τη θέση του για συνύπαρξη αρχαίων και μετρό στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη διαδοχικές συσκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Υπάρχουν προβλήματα στο Μετρό ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις του αναδόχου. Εμείς επιμένουμε στη θέση ότι θα πρέπει να συνυπάρξουν αρχαία και Μετρό. Να γίνει μια στάση-μουσείο. Αλλά για υλοποιηθεί αυτό θα πρέπει τα αρχαία να αποσπασθούν, να ολοκληρωθεί η στάση του μετρό και να επανατοποθετηθούν» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης συζήτησε ακόμη με τον πρωθυπουργό τα προβλήματα του ΟΑΣΘ και τα αναγκαία έργα υποδομών, τα οποία χρήζουν άμεσης ολοκλήρωσης, όπως η γέφυρα που θα συνδέει το λιμάνι με την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, η έναρξη εργασιών ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης- Έδεσσας και το ορφανό χιλιόμετρο του δρόμου της Χαλκιδικής, για το οποίο «η Εγνατία Οδός είναι αποκλειστικά αρμόδια να το ολοκληρώσει δεν το έχει ολοκληρώσει τόσα χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργείται κομφούζιο».

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης στην ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης και την περιβαλλοντική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου δυτικά της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάπλαση της ΔΕΘ και την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, ένα «έργο που δεν είναι μόνο αθλητικό, αλλά θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και τη Βόρεια Ελλάδα». Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε, ακόμη, στον πρωθυπουργό το ζήτημα της ανάπτυξης της καινοτομίας ως τρίτου πυλώνα μαζί με την αγροδιατροφή και τον τουρισμό, τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στη Θεσσαλονίκη και τη δημιουργία ενός περιφερειακού επιχειρηματικού ταμείου για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος από την ατζέντα του Περιφερειάρχη δεν θα μπορούσε να λείπει και το μείζον θέμα της επωνυμίας Μακεδονικών προϊόντων όπου «ήδη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις». «Ζητήσαμε την αρωγή της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να θωρακιστούν τα μακεδονικά προϊόντα διότι δυστυχώς ένα από τα σημαντικά προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι και στην ανάπτυξη. Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε όλα τα σημαντικά έργα που βρίσκονται στον αέρα» κατέληξε.

Φωτογραφία: Ντίνος Καπετάνος