Skip to main content

Και οι Κορεάτες ενδιαφέρονται για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Υπάρχει ήδη το ενδιαφέρον της κινεζικής Cosco για να αποκτήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αμέσως μόλις καθαρίσει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Μετά από μια μακρά περίοδο που ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευαστικής στην Ελλάδα είχε περάσει σε καθεστώς βαριάς «χειμερίας νάρκης», όλα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα για να κάνει δυναμική επιστροφή. Τόσο μέσω του επενδυτικού ενδιαφέροντος, που επιδεικνύεται για την περίπτωση του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου, όσο και (κυρίως) μέσω των κινήσεων που άρχισαν ήδη να γίνονται για την περίπτωση των ναυπηγείων στον Σκαραμαγκά.

Συγκεκριμένα, όπως σας γράφαμε προχθές, υπάρχει ήδη το ενδιαφέρον της κινεζικής Cosco για να αποκτήσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αμέσως μόλις καθαρίσει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Μάλιστα, οι Κινέζοι πρότειναν στην ελληνική πλευρά, αν χρειαστεί, να αγοράσουν σε πρώτη φάση, την μια από τις δεξαμενές των ναυπηγείων και σε δεύτερη φάση να ολοκληρώσουν το deal.

Ωστόσο, αυτό το τελευταίο αρχίζει ήδη να συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως από το εξωτερικό. Να σας ενημερώσουμε λοιπόν σήμερα ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται υπόψη της Voria.gr, ανάλογο ενδιαφέρον έχει επιδείξει και η κορεατική  Daewoo.

Η κρούση που έγινε από την πλευρά της είχε πολύ συγκεκριμένο, αν και διερευνητικό χαρακτήρα και είναι ενδεικτική του τι μέλλει γεννέσθαι με τη συγκεκριμένη μονάδα, όταν οι συνθήκες εξομαλυνθούν. Κάτι άλλωστε που άφησε να εννοηθεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία επίσκεψη του στα ναυπηγεία του Νεωρίου, για τα οποία επίσης αναμένεται σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, μέσα στο προσεχές διάστημα.