Skip to main content

Και τέταρτο στέλεχος της παράταξης Ταχιάου αξιοποιεί ο Ζέρβας

Πρόκειται για την Ιωάννα Κοσμοπούλου η οποία προαλείφεται για πρόεδρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ)

Ακόμη ένα στέλεχος από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου πρόκειται να αξιοποιηθεί από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος δήμαρχος προτίθεται να αξιοποιήσει την Ιωάννα Κοσμοπούλου η οποία εξελέγη έκτη δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα" του κ. Ταχιάου, στη θέση της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ), θέση την οποία κατέχει από το 2013 η Μαρία Πασχαλίδου.

Η σχετική πρόταση έγινε προ ημερών από τον κ. Ζέρβα προς την κ. Κοσμοπούλου η οποία, υπενθυμίζεται είχε αρχικά συνταχθεί με τον συνδυασμό του δημάρχου, αλλά στη συνέχεια μεταπήδησε προς αυτόν του κ. Ταχιάου με τον οποίο τη συνδέουν στενοί οικογενειακοί δεσμοί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την αξιοποίησή της στη θέση της προέδρου της ΚΕΔΗΘ είναι ενήμερος και ο κ. Ταχιάος.

Κατόπιν αυτού, τα πρόσωπα τα οποία προτίθεται να αξιοποιήσει ο κ. Ζέρβας από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης είναι συνολικά τέσσερα. Οι Σωκράτης Δημητριάδης και Μιχάλης Κούπκας σε θέσεις αντιδημάρχων και ο Νίκος Ζεϊμπέκης σε θέση εντεταλμένου συμβούλου Καθαριότητας αρχικά και εν συνεχεία πιθανότατα και αντιδήμαρχος, όταν θα αποφασίσει ο κ. Ζέρβας να παραδώσει αυτήν την αντιδημαρχία την οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά πως θα την αναλάβει στην αρχή της θητείας ο ίδιος.

Η εξέλιξη αυτή έχει ενοχλήσει τον κ. Ταχιάο ο οποίος, υπενθυμίζεται, έχει συγκαλέσει σύσκεψη της δημοτικής ομάδας του για την προσεχή Δευτέρα, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Σήμερα ο κ. Ταχιάος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "νομίζω πως αυτή η πρόταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί έχει ένα στοιχείο ανηθικότητας. Και δεν την χρεώνω στους συνεργάτες μου διότι αυτοί δεν έχουν δείξει ακόμα τις επιλογές τους, την χρεώνω σε εκείνον ο οποίος την κάνει. Είναι μία πρόταση με βαθιά ανηθικότητα.  Όταν ένας νόμος σου δίνει πολλές δυνατότητες δεν επιλέγεις την πιο ακραία. Πρέπει να υπάρχει ένα ήθος στη συνύπαρξη των ατόμων. Λυπάμαι που δεν το βλέπω αυτό".