Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η βουλευτής της ΝΔ υπονόησε ότι ενώ υπήρχε συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη, τελικά το υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε η κ. Μενδώνη.

Τη θέση της όσον αφορά την άρνηση της πρότασης του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού παρουσίασε η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι «όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια τον τομέα του Πολιτισμού, έχεις και μία συμφωνία ότι αυτή θα είναι η θέση σου σε ένα κυβερνητικό έργο».

Η κ. Κεφαλογιάννη μιλώντας στο OPEN TV με τη δήλωσή της αυτή υπονόησε ότι ενώ υπήρχε συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη, τελικά το υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε η κ. Μενδώνη, υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι «παρούσα στη μεγάλη μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, την ανάπτυξη και την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

«Εχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ηταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Εχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για τα κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους. Υπήρχε και αντιπολιτευτικό έργο και ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Ημουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το χώρο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη.

Και πρόσθεσε: Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Ενα υπουργείο που είχα θητεύσει από το 2012-2015. Εγώ εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου που είχε μετρήσιμα αποτελέσματα και θεωρώ ότι είχα προσφέρει έργο και ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος στο υπουργείο Τουρισμού να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Οταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ