Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει την αποτυχία του υπουργείου Πολιτισμού να υποβάλει ώριμο φάκελο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Για αποτυχία του υπουργείου Πολιτισμού και της υπουργού, Λυδίας Κονίορδου, να εντάξει το Μνημείο της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη σχετική απάντηση της υπουργού Πολιτισμού στη Βουλή.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει την αποτυχία του υπουργείου Πολιτισμού να υποβάλει ώριμο φάκελο, σχετικά με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.

Αμέσως ζητήσαμε εξηγήσεις για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο το Μνημείο, καθώς οι φθορές που θα προκληθούν σε αυτό, αν δεν θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα είναι σοβαρές», αναφέρει η κυρία Κεφαλογιάννη και προσθέτει:

«Σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, στη Βουλή, ομολόγησε την αποτυχία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, με τη φράση “...προφανώς υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες και έγκαιρης επαφής και γι΄ αυτό δημιουργήθηκε αυτή η απόρριψη”. Επιβεβαιώνει, έτσι, για άλλη μία φορά, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

Λόγια, αποτυχίες, αναποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο αρνητικός απολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ