Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ «ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ»

Η κα Ζορμπά, όφειλε να γνωρίζει ότι ως Υπουργός θα κρίνεται για τα έργα, αλλά κυρίως για τις μεγάλες της παραλείψεις, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Ανέκδοτο της ημέρας» χαρακτηρίζει η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, τα περί αξιοκρατίας και διαφάνειας εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στο twitter η κα Κεφαλογιάννη, σημειώνει πως «η κα Ζορμπά, όφειλε να γνωρίζει ότι ως Υπουργός θα κρίνεται για τα έργα, τις ημέρες αλλά κυρίως για τις μεγάλες της παραλείψεις, που μόνο ζημιές και αναστάτωση έχουν προκαλέσει στον χώρο του πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ζορμπά εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ. Κεφαλογιάννη, καταλογίζοντάς της μάλιστα «εμμονές, φούρια και αλαζονεία».

«Δεν περιμένω την κα Κεφαλογιάννη να με κρίνει και να μιλάει για ένα μέλλον με αξίες που η ίδια σε κάθε λέξη της καταπατά εκτοξεύοντας δηλητήριο. Να γνωρίζει όμως ότι ακόμη και αν δεν καταφέρνει να δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό σε ανθρώπους, οφείλει τουλάχιστον να σέβεται τους θεσμούς για τους οποίους κόπτεται τάχα» σχολιάζει η υπουργός Πολιτισμού, με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία κατάγγειλε ότι η υπουργός στελεχώνει οργανισμούς δίχως ίχνος διαφάνειας. Η κυρία Κεφαλογιάννη, με αφορμή την επιλογή καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για φιάσκο, ενώ απαρίθμησε περιπτώσεις μεθοδεύσεων.

Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού

Στοιχεία εμμονής και άγριας επίθεσης στην απόλυτα νόμιμη θεσμική διαδικασία της προκήρυξης θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών περιέχει η νέα ανακοίνωση της τομεάρχου πολιτισμού της ΝΔ.

Η αμετροέπεια και η κατασυκοφάντηση, όμως, δεν είναι καλοί σύμβουλοι, όταν μάλιστα δεν αφορούν μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά εμπλέκουν πολιτιστικούς οργανισμούς και πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου που ουδεμία σχέση έχουν με τις εμμονές της κας Κεφαλογιάννη. Γι’ αυτό της συστήνουμε να σκεφτεί έστω και τώρα υπεύθυνα και να απαντήσει στο πραγματικό ερώτημα που έχουμε θέσει με κάθε παρόμοια ευκαιρία που μας δίνει: διορισμοί ή προκηρύξεις στους πολιτιστικούς οργανισμούς, ρουσφετολογικές τοποθετήσεις ή διαγωνισμοί με διαφάνεια και αξιοκρατία, πολιτικοί φίλοι ή άξιοι καλλιτέχνες;

Να μας πει, χωρίς υπεκφυγές, συγκεκριμένα ποια είναι η φωτογραφική προκήρυξη που υπονοεί, διότι οι θολές κατηγορίες που εκτοξεύει μολύνουν το περιβάλλον και χαρακτηρίζουν το δικό της ήθος. Οι αβάσιμες αιτιάσεις της κας Κεφαλογιάννη προκαλούν τοξικότητα σε έναν ευαίσθητο χώρο που πρέπει να μένει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έγινε με όλους τους κανόνες διαφάνειας και ακολούθησε σχολαστικά τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες ανάδειξης του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρεται στον προηγούμενο διευθυντή του ΟΜΜΘ εκτοξεύοντας εναντίον της Υπουργού Πολιτισμού κατηγορίες για εξαναγκασμό του σε παραίτηση, ενώ είναι γνωστό ότι εργαζόταν επί εννιά χρόνια στον οργανισμό και παραιτήθηκε προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση στην προκήρυξη. Μήπως η κα Κεφαλογιάννη προτιμά μόνιμους διευθυντές διορισμένους που μένουν σαν δημόσιοι υπάλληλοι στις θέσεις τους;

Η προκήρυξη του ΕΜΣΤ βγήκε άγονη ακριβώς γιατί οι διαδικασίες ήταν διαφανείς και αξιοκρατικές, γι’ αυτό και θα επαναληφθεί.

Όσον αφορά στις προκηρύξεις για τις θέσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών του Εθνικού Θεάτρου και του Ελληνικού Φεστιβάλ, ας μην ανησυχεί, διότι η δημόσια διοίκηση έχει τον τρόπο να διασφαλίζει την ομαλή και νόμιμη λειτουργία αναστέλλοντας τις προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών αμέσως μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές. Οι κανόνες υπάρχουν και ισχύουν για όλους και, όπως όλοι ξέρουν, οι εκλογές δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί. Προς τι λοιπόν η τόση φούρια και αλαζονεία;

Η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε: «Όσο για τα προσωπικά βέλη της κας Κεφαλογιάννη εναντίον μου να γνωρίζει ότι κρίνομαι καθημερινά και παίρνω τη δημόσια πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί. Δεν περιμένω την κα Κεφαλογιάννη να με κρίνει και να μιλάει για ένα μέλλον με αξίες που η ίδια σε κάθε λέξη της καταπατά εκτοξεύοντας δηλητήριο. Να γνωρίζει όμως ότι ακόμη και αν δεν καταφέρνει να δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό σε ανθρώπους, οφείλει τουλάχιστον να σέβεται τους θεσμούς για τους οποίους κόπτεται τάχα. Όσο θα βρίσκομαι στο υπουργείο Πολιτισμού θα εργάζομαι σταθερά και ως την τελευταία ημέρα με αφοσίωση στο σημαντικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ