Skip to main content

Με μεγάλη συμμετοχή και το κέφι στα ύψη η πρώτη καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (φωτο+video)

Πλήθος κόσμου στην πορεία των καρναβαλιστών - Μικροί και μεγάλοι με αποκριάτικες στολές παρελαύνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Έκλεισε η Τσιμισκή

Με συμμετοχή χιλιάδων ατόμων ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση μετά από 60 χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η καρναβαλική παρέλαση διεξάγεται με τη μορφή διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη μετά το «όχι» της Τροχαίας. 

Άτομα όλων των ηλικιών με τις στολές τους παρελαύνουν στο κέντρο, έχοντας ξεκινήσει από την πλατεία Λευκού Πύργου και διασχίζοντας την οδό Τσιμισκή. Η παρέλαση αναμένεται να καταλήξει και πάλι στον Λευκό Πύργο.

H Τροχαία διαδοχικά προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακόπτοντας την ροή των αυτοκινήτων, ανάλογα με την πορεία των καρναβαλιστών. Αυτήν την ώρα η Τσιμισκή είναι κλειστή για τα οχήματα.

Με σατιρικές στολές για το flyover και τα  χρωματιστά τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και με άλλες, πρωτότυπες ενδυμασίες όπως πακέτα με τηγανίτες πατάτες, οι καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έσωσαν τον παλμό για ένα μεγάλο γλέντι.

 

Image
Image
Image

Αυτήν την ώρα το κέφι στο κέντρο της πόλης έχει ανάψει και άπαντες χορεύουν σε γιορτινούς ρυθμούς.

Την παρέλαση παρακολουθεί πολύς κόσμος που έχει συγκεντρωθεί πίσω από τα κιγκλιδώματα της Τσιμισκή.
 

Image