Skip to main content

Κεγκέρογλου: Υπουργός με ένα «Μ» έβγαλε τις 80.000 ευρώ στο εξωτερικό

Δήλωση με... υπονοούμενα από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό που, σύμφωνα με δημοσίευμα, έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ.

Εξηγήσεις σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με το οποίο αναπληρωτής υπουργός, που έχει παρουσία στις διαπραγματεύσεις, έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ τον Μάρτιο (εδώ), ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μάλιστα ο ίδιος άφησε σαφή υπονοούμενα, λέγοντας πως «απ' ότι λένε είναι υπουργός με ένα Μ».

«Αν ισχύει να αποδοθούν ευθύνες καθώς δεν δίνετε το σωστό παράδειγμα, αν δεν ισχύει να το διαψεύσετε», είπε ο βουλευτής.

Από την πλευρά της κυβέρνησης η Νάντια Βαλαβάνη απάντησε ότι «ήμουν στα υπόγεια του υπουργείου που συζητάμε τα οικονομικά και δεν γνωρίζω το δημοσίευμα».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα κυβερνητικοί κύκλοι κάλεσαν την εφημερίδα να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού, καθώς, όπως λένε, «αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει  τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής, που έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης, μετέφερε τα χρήματα στο Λουξεμβούργο. Η μεταφορά έγινε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου. Η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε τμηματικά, αλλά με μία και μόνη συναλλαγή.

Η εφημερίδα δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία του κυβερνητικού στελέχους καθώς όπως αναφέρει δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του προκειμένου να φιλοξενηθεί και η δική του γνώμη.

Για το θέμα ερωτήθηκε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος σχολίασε: «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω».