Skip to main content

Καίει ακόμα η φωτιά στο πλοίο - Στους 500 βαθμούς το θερμικό φορτίο

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν και μία πλαϊνή μπουκαπόρτα που βρίσκεται στο γκαράζ από την οποία βγήκαν πολλά νερά που είχαν συσσωρευτεί.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το πλοίο έχει πάρει κλίση η οποία όμως έως τώρα θεωρείται από τους αρμόδιους ότι είναι διαχειρίσιμη.

Η Πυροσβεστική έχει βγάλει αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγά.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν και μία πλαϊνή μπουκαπόρτα που βρίσκεται στο γκαράζ από την οποία βγήκαν πολλά νερά που είχαν συσσωρευτεί.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να προχωρήσουν βαθύτερα μέσα στον χώρο στάθμευσης και ελέγχουν καλύτερα την πυρκαγιά που κατακαίει την αριστερή πλευρά του πλοίου.

Ακόμη, μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, χωρίς πάντως αυτό να είναι βέβαιο, η επιχείρηση απομάκρυνση των απαιτούμενων οχημάτων από το οχηματαγωγό.

Αυτή την ώρα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, από το πλοίο βγαίνουν κάποια φορτηγά για να αντιμετωπιστεί η κλίση 6 μοιρών που έχει πάρει αρχικά από τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς και μετά από τη μετακίνηση των φορτηγών.

Σημειώνεται ότι οι νταλίκες που βγαίνουν είναι αρχικά αυτές που είναι πιο κοντά στην έξοδο, καθώς τα ΙΧ είναι σε άλλο επίπεδο.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το θερμικό φορτίο έφθασε μέχρι τους 500 βαθμούς κελσίου. Ένα φορτηγό όχημα φορτωμένο με νοβοπάν-συνθετικό ξύλο δημιούργησε μεγάλα προβλήματα.