Skip to main content

Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεχιστεί η δίκη για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό

Μετά την ένταση που προκλήθηκε το πρωί αποφασίστηκε η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η δίκη για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με απόφαση που έλαβε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε Σώμα με την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που θα πλαισιώσουν τους τρεις τακτικούς δικαστές. Αμέσως μετά, υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας που εκπροσωπεί την 12χρονη αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο συναίνεσαν όλοι οι παράγοντες της δίκης.

Έτσι το δικαστήριο το έκανε δεκτό, ορίζοντας ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Συνολικά 26 κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο.

Ένταση επικράτησε το πρωί στη δίκη των κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Ηλίας Μίχος και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, με συμπληρωμένο το 12μηνο προσωρινής κράτησης και με τον χρόνο για την συμπλήρωση του 18μηνου να συμπληρώνεται τον Απρίλιο.

Η μητέρα της 12χρονης όρμησε στον Ηλία Μίχο για να τον λιντσάρει, με συνέπεια να την βγάλουν από τη δικαστική αίθουσα και να την οδηγήσουν στο κρατητήριο.  

Εν μέσω ισχυρών αποδοκιμασιών και συνθημάτων από συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στο 12χρονο κορίτσι, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του ΜΟΔ ο Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τη «φρίκη στον Κολωνό».

Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, αρκετοί συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ανέμεναν στον διάδρομο πίσω από την γραμμή προστασίας που είχαν φτιάξει οι αστυνομικοί, άρχισαν να φωνάζουν δυνατά συνθήματα αλλά και γιουχαρίσματα.